Pont presenta el llibre ‘Via Única’, on descriu les bases per construir una possible Catalunya independent

by | nov. 12, 2021 | Cultura

Albert Pont, president del Cercle Català Negocis, va presentar el seu llibre ‘Via Única’, el passat 4 de novembre; organitzat per l’Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra. L’autor va plantejar “com seria una possible independència catalana”, descrit a través d’una proposa innovadora. El llibre es pot trobat a la Llibreria Papers de Bellaterra.

A grans trets, el primer pas, segons Pont, hauria de ser crear un districte governamental (estil Washington DC) que sigui autosuficient i fàcilment defensable: “ha de contenir institucions públiques i governamentals, estacions de transport públic, antenes de telecomunicacions, mitjans de comunicació, policia pròpia; així com tenir recursos per defensar-se d’un possible atac”, detallava Pont.

Tanmateix, va exposar les  possibles intervencions espanyoles per desacreditar una suposada Catalunya independent, però Pont va explicar que es podrien contrarestar activant uns mecanismes de dret internacional davant les Nacions Unides.

Llibre ‘Via única’ d’Albert Pont

AL DESEMBRE, NOVES PROPOSTES

Durant el mes de desembre, encara no hi ha una data concreta, l’ANC de Bellaterra organitzarà una xerrada; Joan Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Informació i exconseller de Cultura i mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya.

FOTO: Llibreria Papers Bellaterra | Redacció

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: