Albert Pont, president del Cercle Català Negocis, va presentar el seu llibre ‘Via Única’, el passat 4 de novembre; organitzat per l’Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra. L’autor va plantejar “com seria una possible independència catalana”, descrit a través d’una proposa innovadora. El llibre es pot trobat a la Llibreria Papers de Bellaterra.

A grans trets, el primer pas, segons Pont, hauria de ser crear un districte governamental (estil Washington DC) que sigui autosuficient i fàcilment defensable: “ha de contenir institucions públiques i governamentals, estacions de transport públic, antenes de telecomunicacions, mitjans de comunicació, policia pròpia; així com tenir recursos per defensar-se d’un possible atac”, detallava Pont.

Tanmateix, va exposar les  possibles intervencions espanyoles per desacreditar una suposada Catalunya independent, però Pont va explicar que es podrien contrarestar activant uns mecanismes de dret internacional davant les Nacions Unides.

Llibre ‘Via única’ d’Albert Pont

AL DESEMBRE, NOVES PROPOSTES

Durant el mes de desembre, encara no hi ha una data concreta, l’ANC de Bellaterra organitzarà una xerrada; Joan Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Informació i exconseller de Cultura i mitjans de comunicació de la Generalitat de Catalunya.

FOTO: Llibreria Papers Bellaterra | Redacció