El passat 3 de novembre, la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) es va reunir amb l’Ajuntament de Cerdanyola i la EMD per tal de fer un seguiment de la gestió del tema de les escombraries que preocupa molts veïns i afecta la neteja i, per tant, la imatge dels nostres carrers. L’última reunió va ser el mes de març, i la UvB lamenta que l’institució no hagi complert amb els acords, com per exemple, la campanya informativa sobre la recollida de residus en format d’octavetes o bé, que els Agents Cívics informessin als veïns que no estaven fent una bona gestió de les escombraries, en detriment de la accessibilitat i la imatge del espai públic.

D’a,tra banda, l’EMD de Bellaterra assegura que no és competència seva; tot i això entre tan l’Ajuntament com l’EMD estan valorant les solucions proposades per la Unió de Veïns:

  1. L’Ajuntament es planteja un canvi d’horari en la recollida per tal que els cubells buits no quedin tirats a la vorera.
  2. Repartir i fomentar la utilització de bosses semitransparents que permetin identificar-ne el contingut.
  3. La EMD, des de l’11 de març, està estudiant substituir la recollida de rebuig del dimarts per la recollida d’envasos. D’aquesta manera, la fracció més abundant tindria dos dies de recollida. A més, la recollida d’envasos no suposa cap cost per a la EMD ja que és gratuïta. Esperem que aquest canvi no es retardi més

Fonts de la UvB asseguren que la solució ha d’arribar per dues bandes: la millora de la gestió de la recollida per part de les administracions i la conscienciació dels veïns de que la vorera de casa seva no pot ser un contenidor de  brossa, ni un supermercat on els escombriaires hagin de triar què recullen.

FOTO: Alumnes van apilar les deixalles que no van poder tirar a les escombraries del Pla del Estels perquè estaven massa plenes.