La Unió de Veïns critica el servei de residus de Bellaterra

by | nov. 16, 2021 | Societat

El passat 3 de novembre, la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) es va reunir amb l’Ajuntament de Cerdanyola i la EMD per tal de fer un seguiment de la gestió del tema de les escombraries que preocupa molts veïns i afecta la neteja i, per tant, la imatge dels nostres carrers. L’última reunió va ser el mes de març, i la UvB lamenta que l’institució no hagi complert amb els acords, com per exemple, la campanya informativa sobre la recollida de residus en format d’octavetes o bé, que els Agents Cívics informessin als veïns que no estaven fent una bona gestió de les escombraries, en detriment de la accessibilitat i la imatge del espai públic.

D’a,tra banda, l’EMD de Bellaterra assegura que no és competència seva; tot i això entre tan l’Ajuntament com l’EMD estan valorant les solucions proposades per la Unió de Veïns:

  1. L’Ajuntament es planteja un canvi d’horari en la recollida per tal que els cubells buits no quedin tirats a la vorera.
  2. Repartir i fomentar la utilització de bosses semitransparents que permetin identificar-ne el contingut.
  3. La EMD, des de l’11 de març, està estudiant substituir la recollida de rebuig del dimarts per la recollida d’envasos. D’aquesta manera, la fracció més abundant tindria dos dies de recollida. A més, la recollida d’envasos no suposa cap cost per a la EMD ja que és gratuïta. Esperem que aquest canvi no es retardi més

Fonts de la UvB asseguren que la solució ha d’arribar per dues bandes: la millora de la gestió de la recollida per part de les administracions i la conscienciació dels veïns de que la vorera de casa seva no pot ser un contenidor de  brossa, ni un supermercat on els escombriaires hagin de triar què recullen.

FOTO: Alumnes van apilar les deixalles que no van poder tirar a les escombraries del Pla del Estels perquè estaven massa plenes.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: