La Biblioteca de Catalunya organitza la cinquena edició de la trobada Pedrellianes

by | nov. 19, 2021 | Consells

La Sala de la Caritat acollirà el testimoni de familiars, hereus i representants  de figures transcendentals dins el món de la música en català

La Biblioteca de Catalunya organitza, el dijous 25 de novembre de 2021 a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, la cinquena edició de la jornada Pedrellianes, anomenada Pedrellianes a l’acció! L’acte d’enguany té com a objectiu facilitar la difusió i el coneixement dels compositors catalans i la seva obra custodiada a la Biblioteca, amb la voluntat d’incentivar el seu estudi i la seva intervenció entre les generacions actuals. 

Per aquest motiu l’acte comptarà amb el màxim de responsables i s’ha considerat oportú començar amb l’aportació primordial de familiars, hereus i representants d’alguns d’aquests compositors de música catalana. La jornada ofereix la possibilitat d’escoltar-los, en tant que coneixedors dels personatges i el seu entorn, i apropar-nos a ells, ja que són enllaços fonamentals entre l’obra musical i els professionals i estudiosos.

A més, el propòsit d’impulsar la programació i fomentar l’edició i l’enregistrament de les obres també inclou el compromís per part de la mateixa Biblioteca de Catalunya que, en la mesura dels possibles, prioritzarà i oferirà la digitalització de les obres acordades en les propostes sorgides de les Pedrellianes a l’acció! Aquest gest vol materialitzar la participació i col·laboració essencials entre el món de la música i el de la documentació musical, amb la mirada posada en el futur immediat i les properes efemèrides.

Patrimoni musical català 

L’esdeveniment es dividirà en tres taules rodones moderades per la periodista musical Ana María Dávila. La primera taula es desenvoluparà entorn les figures dels compositors Joan i Ricard Lamonte de Grignon i Manuel Blancafort. Les altres se centraran en compositors i compositores que cal reivindicar de forma més activa, com Montserrat Campany i Josep Barberà en la segona, i Mercè Torrents i Jep Nuix en la tercera, aprofitant efemèrides que se celebraran properament.

Des de l’any 2017, la Biblioteca de Catalunya organitza les jornades Pedrellianes, un espai de trobada dels diversos agents vinculats al patrimoni musical català. En les diferents edicions s’ha constatat la necessitat de reforçar la presència de compositors catalans en els repertoris i les programacions de concerts. I tot i que s’ha detectat una creixent sensibilització vers aquest patrimoni en els darrers anys, resta molt per fer.

L’accés a l’esdeveniment es lliure i gratuït, només cal inscriure’s. D’altra banda, la Jornada es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de la Biblioteca de Catalunya.

Impulsa:

Amb el suport de:

Vols llegir més…?

Recomanacions de seguretat durant la revetlla de Sant Joan

Recomanacions de seguretat durant la revetlla de Sant Joan

Aquest 23 de juny es torna a celebrar la tradicional revetlla de Sant Joan amb normalitat. Hi haurà un elevat increment de l’ús de material pirotècnic. Des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Cerdanyola es recomana seguir les indicacions de les autoritats en el moment d’encendre fogueres i fer ús de material pirotècnic.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: