Commemoració el desè aniversari de la mort de la soprano Montserrat Figueras, al monestir de Pedralbes a les 20:30h, demà, dia 23 de novembre. En l’homenatge, la música i la literatura seran els eixos conductors d’un acte per recordar una de les veus més destacades de la recuperació de la música antiga a Catalunya i, de fet, al conjunt d’Europa.

El poeta Carles Duarte i el cantant i musicòleg Josep Maria Gregori seran qui farà brillar el record de Figueras juntament amb les interpretacions de Petter U. Johansen, Família Figueras,  Francesc Garrigosa, Dani Espasa, Miquel Àngel Cordero i dels seus fills Arianna i Ferran Savall.

Montserrat Figueras va néixer l’any 1942 i va morir l’any 2011 amb una llarga trajectòria musical, molt lligada a la del seu marit, l’especialista en viola  Jordi Savall. Figueras, veïna de Bellaterra, va fundar amb ell  el grup Hespèrion XX, el cor La Capella Reial de Catalunya i l’orquestra Le Concert des Nations, amb l’objectiu de fer arribar al poble la música medieval, barroca i renaixentista.

FOTO: Retrat Montserrat Figueras | Desde el Nibelheim