ENQUESTA | 25-N: Què en penses de la “violència masclista”?

by | nov. 23, 2021 | Enquestes

Aquest divendres dia 25 de novembre és el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, una data que es va escollir el 1983 per commemorar l’assassinat de tres germanes activistes a la República Dominicana: Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. Elles eren tres dones que el 25 de novembre de 1960 van ser assassinades per la policia de l’estat, unes militants que simbolitzen, encara ara, la lluita latent pels drets humans de totes les persones i, en concret, els de les dones.

Fins a dia d’avui dia han mort 15 dones per violència masclista a Catalunya i únicament 2 d’elles havien interposat una denúncia prèvia a l’assassinat; segons fonts del Departament d’Interior de la Generalitat. Aquest mes us preguntem sobre la violència masclista, un tipus de violència que es considera una violació dels drets humans contra les dones, una manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat que es pot exercir per mitjans físics, econòmics o psicològics.

Què en penses del concepte "violència masclista"?
Creus que és necessari que se celebri el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes (25-N)?
Creus que el teu entorn està prou sensibilitzat pel que fa a la "violència masclista"?
Has viscut casos de violència masclista a prop teu?
Creus que serà necessari seguir celebrant el 25-N en un futur?

FOTO: El símbol que s’ha popularitzat en els últims mesos per tal que una víctima pugui alertar d’una violència masclista o que es troba en una situació de perill.

Vols llegir més…?

Tornen les enquestes de BellaterraDiari!

Tornen les enquestes de BellaterraDiari!

Ja han passat uns dies des que vam posar fi a la Festa Major de Bellaterra 2021, una festivitat que va generar múltiples i diverses opinions per part d’organitzadors, veïnat i entitats, que ens van fer una valoració per BellaterraDiari. Ara volem que tu, ens en diguis la teva, a través de la primera enquesta de BellaterraDiari!

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: