ENQUESTA | 25-N: Què en penses de la “violència masclista”?

by | nov. 23, 2021 | Enquestes

Aquest divendres dia 25 de novembre és el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, una data que es va escollir el 1983 per commemorar l’assassinat de tres germanes activistes a la República Dominicana: Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. Elles eren tres dones que el 25 de novembre de 1960 van ser assassinades per la policia de l’estat, unes militants que simbolitzen, encara ara, la lluita latent pels drets humans de totes les persones i, en concret, els de les dones.

Fins a dia d’avui dia han mort 15 dones per violència masclista a Catalunya i únicament 2 d’elles havien interposat una denúncia prèvia a l’assassinat; segons fonts del Departament d’Interior de la Generalitat. Aquest mes us preguntem sobre la violència masclista, un tipus de violència que es considera una violació dels drets humans contra les dones, una manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat que es pot exercir per mitjans físics, econòmics o psicològics.

ENQUESTA TANCADA

FOTO: El símbol que s’ha popularitzat en els últims mesos per tal que una víctima pugui alertar d’una violència masclista o que es troba en una situació de perill.

Vols llegir més…?

RESULTATS | Com valores els darrers canvis de mobilitat al Camí Antic?

RESULTATS | Com valores els darrers canvis de mobilitat al Camí Antic?

El primer mes de l’any la mobilitat bellaterrenca es va submergir en alguns canvis. Es van fer modificacions en la mobilitat d’una de les vies més importants de Bellaterra: el Camí Antic de Sant Cugat. Des de l’EMD de Bellaterra afirmaven que els canvis ajudarien a pacificar la zona i a millorar el trànsit intern per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: