Els Mossos d’Esquadra han carregat aquest dijous 25 de novembre contra els manifestants antifeixistes que intentaven accedir a l’acte de S’ha acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un centenar de persones s’han aplegat a la Plaça Cívica i han intentat trencar el cordó policial que s’havia situat a l’entrada del cinema, on es feia una xerrada organitzada per l’entitat i a la qual han assistit membres de CiutadansVOXPP i Societat Civil Catalana. Els joves han llançat pots de fum de colors i els agents han carregat contra ells pràcticament a cegues, ja que estaven situats en el túnel que dona accés a l’auditori, i aquest s’ha omplert de fum.

Els manifestants han cridat consignes com ‘Fora feixistes dels nostres barris’. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans(SEPC) ha denunciat que el col·lectiu arribi a la UAB “acompanyats de l’extrema dreta i protegits pels Mossos”, i han deixat clara la seva postura a les xarxes socials donant suport a l’acció protesta al campus: “Els plantem cara i deixem clar que a la universitat pública no hi tenen lloc”.

El SEPC també ha denunciat que la UAB permeti carregues policials al campus: “La universitat penja pancartes contra la violència masclista alhora que un 25N permet càrregues policials contra aquelles que es manifesten davant els feixistes que blanquegen el masclisme”.

Suport de Ciutadans, VOX i PP

L’acte de l’associació juvenil constitucionalista “S’ha acabat” estava convocat sota el lema “En defensa de la libertad” i comptava amb diputats al Parlament i “representants d’organitzacions de la societat civil constitucionalista” com a convidats. El col·lectiu ha aplegat mig centenar de persones a l’acte, entre ells Carlos Carrizosa (Ciutadans), Antonio Gallego (VOX), Josep Bou (PP) i Fernando Sánchez Costa (Societat Civil Catalana). La cita ha generat la reacció de col·lectius antifeixistes presents al campus, que han protestat a la plaça Cívica per la convocatòria i han llançat pots de fum contra els Mossos d’Esquadra, fet que ha provocat càrregues per part dels agents desplegats.

Carlos Carrizosa (Ciutadans) a l’acte de S’ha acabat a la UAB. FOTO: Àlex Recolons (ACN)

L’esdeveniment s’ha dissolt a les 12.20h quan els Mossos d’Esquadra han anat tirant enrere sobre els seus passos, a poc a poc, fins entrar a l’edifici del Cinema i Teatre de la UAB. Un cop allà han evaquat la zona a través de l’escala i l’ascensor que els ha portat fins a l’aparcament on hi havia els furgons. Els líders polítics han estat evaquats prèviament.

FOTOS: Pau Berenguer