Càrregues policials a la UAB contra manifestants que protestaven davant l’acte de ‘S’ha acabat!’

by | nov. 25, 2021 | Societat

Els Mossos d’Esquadra han carregat aquest dijous 25 de novembre contra els manifestants antifeixistes que intentaven accedir a l’acte de S’ha acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un centenar de persones s’han aplegat a la Plaça Cívica i han intentat trencar el cordó policial que s’havia situat a l’entrada del cinema, on es feia una xerrada organitzada per l’entitat i a la qual han assistit membres de CiutadansVOXPP i Societat Civil Catalana. Els joves han llançat pots de fum de colors i els agents han carregat contra ells pràcticament a cegues, ja que estaven situats en el túnel que dona accés a l’auditori, i aquest s’ha omplert de fum.

Els manifestants han cridat consignes com ‘Fora feixistes dels nostres barris’. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans(SEPC) ha denunciat que el col·lectiu arribi a la UAB “acompanyats de l’extrema dreta i protegits pels Mossos”, i han deixat clara la seva postura a les xarxes socials donant suport a l’acció protesta al campus: “Els plantem cara i deixem clar que a la universitat pública no hi tenen lloc”.

El SEPC també ha denunciat que la UAB permeti carregues policials al campus: “La universitat penja pancartes contra la violència masclista alhora que un 25N permet càrregues policials contra aquelles que es manifesten davant els feixistes que blanquegen el masclisme”.

Suport de Ciutadans, VOX i PP

L’acte de l’associació juvenil constitucionalista “S’ha acabat” estava convocat sota el lema “En defensa de la libertad” i comptava amb diputats al Parlament i “representants d’organitzacions de la societat civil constitucionalista” com a convidats. El col·lectiu ha aplegat mig centenar de persones a l’acte, entre ells Carlos Carrizosa (Ciutadans), Antonio Gallego (VOX), Josep Bou (PP) i Fernando Sánchez Costa (Societat Civil Catalana). La cita ha generat la reacció de col·lectius antifeixistes presents al campus, que han protestat a la plaça Cívica per la convocatòria i han llançat pots de fum contra els Mossos d’Esquadra, fet que ha provocat càrregues per part dels agents desplegats.

Carlos Carrizosa (Ciutadans) a l’acte de S’ha acabat a la UAB. FOTO: Àlex Recolons (ACN)

L’esdeveniment s’ha dissolt a les 12.20h quan els Mossos d’Esquadra han anat tirant enrere sobre els seus passos, a poc a poc, fins entrar a l’edifici del Cinema i Teatre de la UAB. Un cop allà han evaquat la zona a través de l’escala i l’ascensor que els ha portat fins a l’aparcament on hi havia els furgons. Els líders polítics han estat evaquats prèviament.

FOTOS: Pau Berenguer

Vols llegir més…?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: