Mònica Terribas, veïna de Bellaterra i padrina del BellaterraDiari, ha sigut una de les guanyadores del premi la Creu de Sant Jordi. La Generalitat atorga els premis a 20 personalitats i 10 entitats pels seus mèrits oferts a serveis rellevants a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic cultural. D’altra banda, cal destacar que Elena Jaumandreu, cerdanyolenca i muntadora cinematogràfica reconeguda a nivell mundial.

Per la seva banda, Mònica Terribas rep la distinció “per la seva trajectòria professional dins l’àmbit periodístic i de la comunicació de masses, terreny en què ha esdevingut tot un referent”.

Elena Jaumandreu va treballar en la pel·lícula Campanades a mitjanit  amb Orson Welles i el professional la va qualificar com a la millor muntadora del món. La Generalitat remarca que la cerdanyolenca va ser una  pionera en el seu àmbit.

Altres vallesans i vallesanes distingides són Alexia Putellas (Mollet del Vallès, Vallès Oriental) i entre els premiats també es troben els catedràtics de la UAB Mercè Izquierdo i Jesús Alturo.

FOTO: Retrat Mònica Terribes | Cedida