El Teatre Ateneu fomenta la cultura i la solidaritat per la Marató de TV3

by | des. 3, 2021 | Cultura

El Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà a l’obra La dona del tercer segona, el divendres 10 de desembre a les 20h. Es tracta d’un monòleg que reflexiona sobre les malalties mentals i és interpretat per Àurea Màrquez. La recaptació serà a benefici de la campanya de la Marató de TV3 2021, dedicada a la salut mental.

La protagonista és dona de cinquanta anys, i demana un favor, difícil de concedir, a la seva comunitat de veïns. Una petició relacionada amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental.

L’obra ens aporta una reflexió sobre les malalties mentals i l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna. La protagonista ens fa preguntes, preguntes potser sense resposta.

La peça teatral és fruit d’una adaptació d’un text de Víctor Borràs, és dirigida per Iván Venet i és produïda per Teatre Nu.

LA MARATÓ I LES MALATIES MENTALS

La pandèmia ha posat el centre la salut mental i enguany la Marató de TV3 en la seva trentena edició posarà el focus en les malaties d’aquest tipus. Depressió, ansietat, trastorn bipolar, obsessius compulsius, esquizofrènia i altres psicosis,trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l’espectre autista o els de l’aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. La jornada de Marató de TV3 i Catalunya Ràdio se celebrarà el dia 19 de desembre.

Els experts assenyalen que hi ha una gran varietat de trastorns mentals i cadascun presenta manifestacions diferents. Afirmen que, en la majoria de casos, no estan completament aclarides les causes que influeixen en la seva aparició, evolució i pronòstic. Per això, es treballa des d’una perspectiva integral i comunitària de la salut mental, en què els elements biopsicosocials són presents.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: