El Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà a l’obra La dona del tercer segona, el divendres 10 de desembre a les 20h. Es tracta d’un monòleg que reflexiona sobre les malalties mentals i és interpretat per Àurea Màrquez. La recaptació serà a benefici de la campanya de la Marató de TV3 2021, dedicada a la salut mental.

La protagonista és dona de cinquanta anys, i demana un favor, difícil de concedir, a la seva comunitat de veïns. Una petició relacionada amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental.

L’obra ens aporta una reflexió sobre les malalties mentals i l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna. La protagonista ens fa preguntes, preguntes potser sense resposta.

La peça teatral és fruit d’una adaptació d’un text de Víctor Borràs, és dirigida per Iván Venet i és produïda per Teatre Nu.

LA MARATÓ I LES MALATIES MENTALS

La pandèmia ha posat el centre la salut mental i enguany la Marató de TV3 en la seva trentena edició posarà el focus en les malaties d’aquest tipus. Depressió, ansietat, trastorn bipolar, obsessius compulsius, esquizofrènia i altres psicosis,trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l’espectre autista o els de l’aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. La jornada de Marató de TV3 i Catalunya Ràdio se celebrarà el dia 19 de desembre.

Els experts assenyalen que hi ha una gran varietat de trastorns mentals i cadascun presenta manifestacions diferents. Afirmen que, en la majoria de casos, no estan completament aclarides les causes que influeixen en la seva aparició, evolució i pronòstic. Per això, es treballa des d’una perspectiva integral i comunitària de la salut mental, en què els elements biopsicosocials són presents.