El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, per entrar als interiors de restaurants, gimnasos i residències de gent gran. El fet és que l’ampliació del certificat va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit. El certificat es demanarà a totes les persones a partir de 13 anys d’edat que accedeixin a l’interior aquests establiments.

Com ho estan vivint els establiments de Bellaterra? El certificat Covid és un pal a la roda, o bé una mesura que els juga a favor?

Des del Club Bellaterra, el director esportiu, Iñaki Jorquera explica que la gent està molt preparada: “els clients responen molt bé”. Cal destacar que pel que fa el club únicament l’han de demanar per les activitats dirigides i el gimnàs, és a dir, a la part interior. D’altra banda, detalla que la logística està funcionant de manera molt eficient, “ho fem a través d’un aplicatiu mòbil a la recepció; no ens suposa una complicació molt forta”, reitera.

En aquesta línia, també ho manifesta l’Hostal Sant Pancraç, “la gent és molt civilitzada i responsable”. La propietària assegura que tothom respon de forma molt educada. Finalment, des del restaurant el Galliner no han volgut valorar a hores d’ara la situació “està per veure”. Tot i això, exposen que no els preocupa “gaire” la nova mesura, però que “caldrà esperar un parell o tres de setmanes per poder verbalitzar una resposta contundent”.

Com funciona el certificat?

El document es pot descarregar a través de la web i de l’aplicació de La Meva Salut. Durant l’última setmana s’han expedit uns dos milions de certificats, xifra que supera els 10 milions i mig des de l’inicis de l’estiu passat. Actualment, l’eina de La Meva Salut permet 6.000 entrades al minut.

El Govern de la Generalitat va aprovar l’extensió del certificat Covid-19 com a resposta a l’increment de la incidència del virus. A banda d’aquesta mesura, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19

FOTO: Cribatge de prova PCR | Cedida