Obligatorietat del certificat Covid als interiors: Com ho viu Bellaterra?

by | des. 3, 2021 | Societat

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, per entrar als interiors de restaurants, gimnasos i residències de gent gran. El fet és que l’ampliació del certificat va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit. El certificat es demanarà a totes les persones a partir de 13 anys d’edat que accedeixin a l’interior aquests establiments.

Com ho estan vivint els establiments de Bellaterra? El certificat Covid és un pal a la roda, o bé una mesura que els juga a favor?

Des del Club Bellaterra, el director esportiu, Iñaki Jorquera explica que la gent està molt preparada: “els clients responen molt bé”. Cal destacar que pel que fa el club únicament l’han de demanar per les activitats dirigides i el gimnàs, és a dir, a la part interior. D’altra banda, detalla que la logística està funcionant de manera molt eficient, “ho fem a través d’un aplicatiu mòbil a la recepció; no ens suposa una complicació molt forta”, reitera.

En aquesta línia, també ho manifesta l’Hostal Sant Pancraç, “la gent és molt civilitzada i responsable”. La propietària assegura que tothom respon de forma molt educada. Finalment, des del restaurant el Galliner no han volgut valorar a hores d’ara la situació “està per veure”. Tot i això, exposen que no els preocupa “gaire” la nova mesura, però que “caldrà esperar un parell o tres de setmanes per poder verbalitzar una resposta contundent”.

Com funciona el certificat?

El document es pot descarregar a través de la web i de l’aplicació de La Meva Salut. Durant l’última setmana s’han expedit uns dos milions de certificats, xifra que supera els 10 milions i mig des de l’inicis de l’estiu passat. Actualment, l’eina de La Meva Salut permet 6.000 entrades al minut.

El Govern de la Generalitat va aprovar l’extensió del certificat Covid-19 com a resposta a l’increment de la incidència del virus. A banda d’aquesta mesura, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19

FOTO: Cribatge de prova PCR | Cedida

Vols llegir més…?

Els desitjos pel 2022: “volem una Bellaterra moderna”

Els desitjos pel 2022: “volem una Bellaterra moderna”

Nou any, nous camins i molta esperança. Tot i que gairebé fa dos anys que el virus de la Covid-19 va capgirar les nostres vides, els principals desitjos dels bellaterrencs pel 2022 se centren que acabi la pandèmia per recuperar el contacte social: “tornar a abraçar-nos”, “que tornin els petons”, “que s’acabi la Covid-19” i “estar junts i bé”; apunten bellaterrencs, entre ells, infants.

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: