Aquest divendres, dia 10 de desembre, es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans. Per aquest motiu, Cerdanyola impulsa el programa de la Tardor Solidària, un seguit d’activitats les quals sensibilitzen els drets humans posant el focus a les persones migrades, i així celebrar el seu Dia Internacional, que és el 18 de desembre. Des de visites guiades a les exposicions del Museu d’Art de Cerdanyola, a un taller d’imatge i migració o una peça teatral.

Les activitats proposades posen damunt la taula la vulneració dels Drets Humans al món, el racisme i les conseqüències que comporten els prejudicis i els estereotips socials. Totes aporten una reflexió.

Activitats teatrals, culturals i creatives

El dijous dia 16 de desembre a les 11h, al Museu d’Art de Cerdanyola, es realitzaran dues mostres: The Backway i Hope for Syria, a càrrec de Pau Coll, membre fundador de RUIDO PHOTO i l’equip del MAC. Totes dues, deixen palès que l’art parla de qui som, d’on venim i on anem, i de problemes i situacions del món actual. The Backway mostra la ruta migratòria des de l’Àfrica de l’Oest cap a Europa, i Hope for Syria reflexiona sobre la destrucció del patrimoni arran de la guerra de Síria.

D’altra banda, es durà a terme un taller d’imatge i migració, el pròxim dijous 16: crític de fotografia i realitat virtual, es farà un recorregut per diverses realitats del fenomen migratori on es mostren vulneracions de drets humans, així com les causes que motiven el fet migratori i els perills de la ruta, de la mà de Laia Gómez, coordinadora de l’àrea d’Educació de Ruido Photo.

Finalment, el monòleg La Negra Batalla de l’Asaari Bibang posarà punt i final a les activitats col·lectives del programa. Ens parlarà, a través de les seves experiències, sobre la immigració, el racisme, el xoc cultural i la hipersexualització i cosificació de les dones negres.El monòleg, en format de discurs còmic, tindrà un enfocament pedagògic.

Tot i això, el MAC acollirà les exposicions durant tot el mes de desembre.

Cartell Tardor Solidàra

FOTO: Jardins d’art Museu d’Art de Cerdanyola | Redacció