S’entrega el premi Frederic Roda: “sense cultura no hi ha futur”

by | des. 10, 2021 | Cultura

El premi Frederic Roda torna a ser el focus d’atenció. La Diputació de Barcelona va entregar el guardó del Premi Frederic Roda de Teatre 2021, aquest dijous, dia 9 de desembre. Aquest ha estat organitzat per l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), entitat que ha dotat amb 8.000 euros i l’edició del text, a Cecília Navarro amb l’obra Lo cutrisme. La gala s’ha celebrat a la seu central de corporació, ubicat a Can Serra, i ha estat conduïda per Laura Contreras, periodista. Tot i això, hi han assistit diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares i del president de l’Associació Dramàtica de Barcelona, Ignasi Roda.

Durant la seva intervenció Cañizares ha destacat que “la cultura ens ha ajudat i ens està ajudant a sortir de situacions i moments molt difícils com els que estem vivint a causa de la pandèmia de la Covid19, i hem de fer un acompanyament continu a la cultura, com a bé essencial de la societat, sobretot des de les administracions“.
Finalment, per la seva banda, el dramaturg, Ignasi Roda ha recordat “la dificultat que implica escollir entre totes les obres presentades” i ha afegit que “enguany especialment el nivell de tots els treballs ha estat molt elevat“. També ha fet referència a la importància que les obres “pugin a l’escenari, ja que d’aquesta manera l’autor culmina la seva feina i pot millorar i avaluar la seva creació“.

Cal destacar que la Diputació de Barcelona destina un 12% del pressupost total de la corporació en l’àmbit cultural.

FOTO: Premi Frederic Roda | Diputació de Barcelona

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: