El premi Frederic Roda torna a ser el focus d’atenció. La Diputació de Barcelona va entregar el guardó del Premi Frederic Roda de Teatre 2021, aquest dijous, dia 9 de desembre. Aquest ha estat organitzat per l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), entitat que ha dotat amb 8.000 euros i l’edició del text, a Cecília Navarro amb l’obra Lo cutrisme. La gala s’ha celebrat a la seu central de corporació, ubicat a Can Serra, i ha estat conduïda per Laura Contreras, periodista. Tot i això, hi han assistit diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares i del president de l’Associació Dramàtica de Barcelona, Ignasi Roda.

Durant la seva intervenció Cañizares ha destacat que “la cultura ens ha ajudat i ens està ajudant a sortir de situacions i moments molt difícils com els que estem vivint a causa de la pandèmia de la Covid19, i hem de fer un acompanyament continu a la cultura, com a bé essencial de la societat, sobretot des de les administracions“.
Finalment, per la seva banda, el dramaturg, Ignasi Roda ha recordat “la dificultat que implica escollir entre totes les obres presentades” i ha afegit que “enguany especialment el nivell de tots els treballs ha estat molt elevat“. També ha fet referència a la importància que les obres “pugin a l’escenari, ja que d’aquesta manera l’autor culmina la seva feina i pot millorar i avaluar la seva creació“.

Cal destacar que la Diputació de Barcelona destina un 12% del pressupost total de la corporació en l’àmbit cultural.

FOTO: Premi Frederic Roda | Diputació de Barcelona