LLum verda als Pressupostos Municipals de Cerdanyola

by | des. 14, 2021 | Política

El Ple Municipal aprova inicialment el pressupost i les inversions del 2022 per part del partit socialista (PSC) de Cerdanyola. La votació, duta a terme el 10 de desembre, va comptar amb el vot a favor d’En Comú Podem, les abstencions de Ciutadans, Junts per Cerdanyola i PP, i els vots en contra d’ERC i Guanyem Cerdanyola

En total, en aquesta primera aprovació , la quantitat inicial pressupostada és de poc més de 64 milions d’euros (64.246.746 €), un 0,34% menys que el pressupost de l’any 2021. Segons apunten fonts de l’Ajuntament, el pressupost permetrà “avançar en la cohesió social de la ciutat”, “crear activitat econòmica i ocupació” i “millorar l’espai públic”.

Pel què fa a les noves inversions previstes, el consistori preveu fer una despesa de 2 milions i mig (2.500.450 €) i 10 milions i mig d’euros més (10.681.000€) que es pagaran amb el romanent de tresoreries anteriors. En síntesi i per sectors, les diferents partides quedarien d’aquesta manera:

Gràfic inversions pressupost 2022

Inversions detallades i rellevants

Tal com es mostra al gràfic, destaca, de forma diferenciada la inversió d’urbanisme. Així doncs, es pot desglossar de la següent forma: reurbanització 2a fase a les Fontetes (833.500€), reurbanització a 4a fase a l’entorn Martinica (100.00€), reurbanització 2a fase a Serraparera (1.866.00€) i, finalment, obres en l’espai públic (1.302.500). En referència a aquest últim, s’invertiran 250.000€ per adquirir un nou habitatge de gestió municipal, i 200.000€ per instal·lar plaques solars en edificis municipals.

Pel que fa a Bellaterra i segons declaracions del regidor de Relacions Institucionals amb l’EMD, David González: “per Bellaterra tenim aprovats 600.000 euros per canviar l’enllumenat, fruit d’un acord amb Junts per Cerdanyola el 2021, i els diners estan disponibles”. Segons González, per tant, “aquesta partida no cal que torni al pla d’inversions d’aquest any i en el moment en què s’executin, es gastaran”.

Finalment, destaquen altres inversions com la cobertura de les pistes de la ZEM Fontetes per 523.000€ i altres actuacions a la zona esportiva per a 500.000€; la creació d’un centre de dia per un total de 200.000€ (amb el lloc pendent de definir-se), i un nou espai polivalent a la zona del Riu Sec per a 855.000€, així com la reforma de Ca n’Altimira per a 625.000€ i l’adequació de la Torre Llopis de 250.000€.

Vols llegir més…?

Transparència, urbanisme i contractació al primer ple de l’any 2022

Transparència, urbanisme i contractació al primer ple de l’any 2022

La pròrroga dels contractes dels serveis relacionats amb la via pública, l’estudi urbanístic de Bellaterra realitzat per la Diputació de Barcelona i el portal de transparència de l’EMD han estat els principals protagonistes del primer ple municipal de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra d’aquest dilluns, 17 de gener celebrat de forma telemàtica a les 20h i que es pot recuperar en aquest enllaç.

Helena Solà (ERC) no renovarà la seva candidatura

Helena Solà (ERC) no renovarà la seva candidatura

Helena Solà, portaveu del Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola no es presentarà a les pròximes eleccions, per tant, no rennovarà candidatura. La decisió la va fer pública el passat 13 de gener.

El primer ple ordinari de l’any 2022 a l’EMD de Bellaterra ja és aquí

El primer ple ordinari de l’any 2022 a l’EMD de Bellaterra ja és aquí

a proposta d’un nou nomenament com a vocal – en aquest cas Carles Triginer-, La renúncia de Txus Cornellana, la pròrroga contractes del servei relacionats amb la via publica i l’anàlisi de la densitat d’habitatges; seran alguns dels temes principals d’aquest proper ple ordinari que celebrarà l’Entitat Descentralitzada de Bellaterra (EMD) el proper dilluns 17 de gener a les 20 hores.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: