Els bars i restaurants de Cerdanyola del Vallès han creat una App perquè els clients puguin demanar menjar per emportar més fàcilment. L’App es diu Cerdanyola’t i està impulsada pel Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola. 

Arrencada amb take-away a 27 restaurants

L’aplicació ja funciona i els usuaris la poden descarregar per a sistema Android a Google Play i per a iOS a App Store d’Apple. Aquest projecte per donar un impuls a la restauració local comença amb 27 establiments en els quals es podrà demanar menjar per emportar des de l’App. Així, l’aplicació permet als clients demanar el menjar per després recollir la comanda al restaurant. Més endavant, el sector té previst ampliar el servei a l’entrega a domicili. A més a més, els seus plans de futur també passen per ampliar l’App al comerç i mercats municipals i oferir el servei també als municipis de Ripollet i Montcada i Reixac.

L’organització preveu que els pròxims dies s’hi afegiran més bars i restaurants i que s’ampliarà la llista d’opcions. En aquest sentit, el president del Gremi i gerent del restaurant Los Abetos, Antonio Castro, ha assenyalat, en roda de premsa aquest 16 de desembre, que l’entitat està cercant la figura d’un comercial per arribar a més establiments. 

Obligats a adaptar-se

La pandèmia de la Covid-19 encara maltracta l’hostaleria, que és un dels sectors més malmesos a causa de les restriccions i els efectes del coronavirus. “Els moments són complicats i ens hem d’adaptar”, ha assegurat Castro. En aquest sentit, fan un salt tecnològic competint amb aplicacions ja arrelades de servei a domicili. Sobre aquesta competència, Antonio Castro assegura que la proposta cerdanyolenca cobrarà menys quantitat de diners als restauradors: “No cobrarem el 40% que cobren altres plataformes”. A més, assegura que es diferència en la importància que donaran a “la identitat de cada restaurant”. 

La presentació de l’App coincideix amb un moment molt complicat per a l’hostaleria. L’increment de contagis per Covid-19 està provocant nombroses cancel·lacions de reserves per a dinars o sopars d’empresa o àpats de Nadal. “La situació és desastrosa”, assegura el Gremi, afegint que les xifres de cancel·lacions estan per sobre del 50%.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché també han estat presents a la roda de premsa. Cordon ha destacat que la posada en marxa de l’App “és un pas més per ajudar un dels sectors més afectats per la pandèmia”. 

Cal recordar que Bellaterra tenim els següents restaurants: El Galliner, el Restaurant San Pancraç, l’Éban o el conegut Umami de Bellaterra.

FOTO: Portada de l’App de l’hostaleria cerdanyolenca | Mónica García