Noves restriccions sociosanitàries per reduir l’impacte de la pandèmia provocada per la Covid-19 a Catalunya. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns 20 de desembre noves restriccions per prevenir l’última onada de Covid-19, tot i això, s’haurà d’esperar a la ratificació del Tribunal Superior de Justícia.

Les mesures són les següents: en primer lloc, un nou toc de queda que aniria de la 1 de la matinada fins a les 6 del matí; la limitació a deu persones en reunions privades així com en els àpats de Nadal. D’altra banda, el govern proposa el tancament de l’oci nocturn, l’aforament al 50% a l’interior de bars i restaurats i l’aforament del 70% en comerços, cultura, gimnasos i centres esportius.

Les mesures tindrien una durada de dues setmanes, si la situació millorés. Finalment, el Govern continua la campanya de les terceres dosis i anima a la població a seguir-la, sobretot aquells que porten la vacuna Astrazeneca. També recomanen el teletreball tant en l’àmbit públic com el privat.

FOTO: Covid test PCR per cribratge | Redacció