S’estrena ‘una carrera (in)accesible’, el documental del primer pilot tetraplègic que disputarà el Dakar

by | des. 22, 2021 | Societat

El primer documental que dona valor a un pilot tetraplègic, s’estrenarà aquest dijous, dia 23 de desembre al canal ‘vamos’ de Movistar+. La filmació llença el següent interrogant: “pot un pilot tetraplègic guanyar el Dakar?”. Joan Lascorz, protagonista i narrador del film, busca complir aquesta proesa. El seu equip comunicatiu, financer i de suport està també format per bellaterrencs i hi ha un projecte de mecenatge disponible per col·laborar a joanaldakar.com.

El documental es tracta d’un relat íntim de la carrera esportiva; des dels moments més tendres, traçant les anècdotes fins al dia de l’accident. En conclusió, tracta sobre una història humana i d’autosuperació. Està produït per Uyuni Media & Kapital Hunters, dirigida per Álvaro Fau. Des de producció, es preveu que durant el Rally Dakar 2022 es rodarà la segona part, narrada des de dins de la cursa.

Joan Lascorz entrenant al Koa Center | Cedida

La carrera París Dakar és una competència anual de ral·li raid organitzada per l’ASO, concebuda com a la “cursa més complicada a escala mundial“, pel que fa als obstacles, terreny i ambient. Cal remarcar que en aquest tipus de competicions no hi ha distinció de categoria, en referència a les discapacitats.

Lascorz es va proclamar campió d’Espanya en el ral·li TT en la categoria de boggies l’any 2016, va ser el primer pilot amb algun tipus de discapacitat que guanya a una categoria. Una tetraplegia que engloba la pèrdua de motricitat, de mobilitat i de sensibilitat; així com menor capacitat de regulació de temperatura corporal, alteracions de funcions respiratòries, espasticitat i alteració de les necessitats fisiològiques.

Equip de competició

Joan Lascorz competirà amb l’escoderia Buggy Masrters Team, dirigida per Eudald Noé, amb més de 30 anys d’experiència al Dakar i altres ral·lis. D’altra banda, Miguel Puertas serà el seu copilot, qui ha disputat onze dakars com a pilot de motos.

Escoderia amb la que competirà Lascorz: Buggy Masrters Teams |Cedida

FOTO: Retrat Joan Lascorz davant del buggie | Cedida

Vols llegir més…?

Els desitjos pel 2022: “volem una Bellaterra moderna”

Els desitjos pel 2022: “volem una Bellaterra moderna”

Nou any, nous camins i molta esperança. Tot i que gairebé fa dos anys que el virus de la Covid-19 va capgirar les nostres vides, els principals desitjos dels bellaterrencs pel 2022 se centren que acabi la pandèmia per recuperar el contacte social: “tornar a abraçar-nos”, “que tornin els petons”, “que s’acabi la Covid-19” i “estar junts i bé”; apunten bellaterrencs, entre ells, infants.

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: