Comencen les obres de la instal·lació ‘Bicitancat’

by | des. 28, 2021 | Mobilitat

Primers passos perquè s’habiliti el ‘Bicitancat’ a Bellaterra. Aquest dilluns, dia 28 de desembre, han començat la construcció de la instal·lació del recinte, i es preveu que acabi demà, dia 29 de desembre. El ‘Bicitancat’ es tracta d’un espai d’estacionament grauït per aquests vehicles, una iniciativa a càrrec dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible. 

A causa de la posada en marxa de la instal·lació es farà una desviació del trànsit, que serà vigent des de les 8 del matí fins a les 7 de la tarda i únicament afectarà els vehicles que vagin direcció Sabadell. Aquests, per poder arribar a la seva destinació, hauran de girar per l’avinguda Josep Fàbregues fins a la rotonda de la plaça Joan Maragall. En aquest punt, els vehicles podran agafar el carrer Miquel Servet fins a arribar a ciutat de Sabadell. Així doncs, no afectarà aquells vehicles que circulin en direcció contrària, cap a Sant Cugat.

En conclusió, durant els dos dies esmentats s’habilitarà l’estructura del bicitancat i, pròximament, s’equipara amb la tecnologia necessària per a fer efectius els seus serveis.

Què hauré de fer per poder utilitzar el bicitancat?

Per donar-se d’alta els usuaris hauran de descarregar-se l’app gratuïta ‘PVerde’, registrar-se amb les seves dades personals i les de la seva bicicleta. Per estacionar o recollir la bicicleta l’usuari haurà d’introduir el seu codi a l’app o al teclat de la porta i aquesta s’obrirà automàticament. A partir d’aquest moment l’usuari tindrà 5 minuts per estacionar o recollir la bicicleta i haurà de tornar a introduir el seu codi per tancar de nou la porta un cop fora. També hi ha l’opció alternativa a l’aplicació i és seguir el mateix procediment a través de la pàgina web de ‘pàrquing Verde’.

El nou ‘Bicitancat’ de l’estació dels FGC de Bellaterra estarà obert els 365 dies de l’any i 24h al dia i tindrà una capacitat màxima per a 28 bicicletes i 5 patinets, tot i que en funció de la demanda es podran ampliar les places per donar resposta a les necessitats dels usuaris. El cost de l’aparcament és gratuït, tant pel que fa a l’abonament com durant les primeres 24h d’ús consecutiu i només en cas d’excedir aquest interval temporal l’usuari haurà d’abonar 0,30€/hora.

FOTO: Instal·lació del ‘Bicitancat’ el 28 de desembre del 2021 | Jordi Tardós

Vols llegir més…?

El projecte per a la BV-1414: Una realitat?

El projecte per a la BV-1414: Una realitat?

L’excés de velocitat de la carretera BV-1414, que travessa Bellaterra, és una qüestió que genera gran inseguretat als bellaterrencs, que des de fa anys exigeixen una pacificació del trànsit. Mentre l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) assegura que aquesta és una prioritat per a l’administració, des de l’Associació de veïns BV-1414 es posa en dubte el seu compromís a l’hora de trobar-hi una solució.

Tres zones de “Petó i Adéu” instal·lades davant l’escola Ramon Fuster

Tres zones de “Petó i Adéu” instal·lades davant l’escola Ramon Fuster

Tres zones de parada ràpida s’han habilitat perquè pares, mares i famílies puguin “descarregar” els seus infants d’una forma àgil i segura, tot evitant les habituals congestions de trànsit que es formen a l’hora de deixar i recollir els alumnes de l’escola Ramon Fuster. Aquest 14 d’abril i en plena Setmana Santa s’han habilitat aquestes zones de parada – que no estacionament – anomenades “Petó i Adéu”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: