Primers passos perquè s’habiliti el ‘Bicitancat’ a Bellaterra. Aquest dilluns, dia 28 de desembre, han començat la construcció de la instal·lació del recinte, i es preveu que acabi demà, dia 29 de desembre. El ‘Bicitancat’ es tracta d’un espai d’estacionament grauït per aquests vehicles, una iniciativa a càrrec dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible. 

A causa de la posada en marxa de la instal·lació es farà una desviació del trànsit, que serà vigent des de les 8 del matí fins a les 7 de la tarda i únicament afectarà els vehicles que vagin direcció Sabadell. Aquests, per poder arribar a la seva destinació, hauran de girar per l’avinguda Josep Fàbregues fins a la rotonda de la plaça Joan Maragall. En aquest punt, els vehicles podran agafar el carrer Miquel Servet fins a arribar a ciutat de Sabadell. Així doncs, no afectarà aquells vehicles que circulin en direcció contrària, cap a Sant Cugat.

En conclusió, durant els dos dies esmentats s’habilitarà l’estructura del bicitancat i, pròximament, s’equipara amb la tecnologia necessària per a fer efectius els seus serveis.

Què hauré de fer per poder utilitzar el bicitancat?

Per donar-se d’alta els usuaris hauran de descarregar-se l’app gratuïta ‘PVerde’, registrar-se amb les seves dades personals i les de la seva bicicleta. Per estacionar o recollir la bicicleta l’usuari haurà d’introduir el seu codi a l’app o al teclat de la porta i aquesta s’obrirà automàticament. A partir d’aquest moment l’usuari tindrà 5 minuts per estacionar o recollir la bicicleta i haurà de tornar a introduir el seu codi per tancar de nou la porta un cop fora. També hi ha l’opció alternativa a l’aplicació i és seguir el mateix procediment a través de la pàgina web de ‘pàrquing Verde’.

El nou ‘Bicitancat’ de l’estació dels FGC de Bellaterra estarà obert els 365 dies de l’any i 24h al dia i tindrà una capacitat màxima per a 28 bicicletes i 5 patinets, tot i que en funció de la demanda es podran ampliar les places per donar resposta a les necessitats dels usuaris. El cost de l’aparcament és gratuït, tant pel que fa a l’abonament com durant les primeres 24h d’ús consecutiu i només en cas d’excedir aquest interval temporal l’usuari haurà d’abonar 0,30€/hora.

FOTO: Instal·lació del ‘Bicitancat’ el 28 de desembre del 2021 | Jordi Tardós