Abans d’acabar l’any canvis a la via pública: canvis de sentit, noves cruïlles, més ‘stops’ i places d’aparcament

by | des. 29, 2021 | Mobilitat

Aquests últims dies, abans que acabi l’any, s’han fet obres pel que fa a la mobilitat al carrer Enric Morera i el Camí Antic de Bellaterra a Sant Cugat. Uns canvis que van ser aprovats al ple de juliol de l’EMD d’enguany i que, des de l’entitat, asseguren que ajudaran a pacificar la zona i a millorar el trànsit intern per Bellaterra.

El carrer Enric Morera, per exemple, ha canviat de direcció i expliquen que és per millorar la seguretat d’aquest carrer, segons estudis de l’EMD, amb la cruïlla de la carretera BV-1414. D’aquesta forma s’eliminarà el sentit d’entrada del carrer i, a causa d’aquesta modificació, es guanyaran places d’aparcament en aquesta via.

2 stops i 2 rotondes noves

D’altra banda, la pacificació del Camí Antic es vol fer amb la voluntat de trencar la prioritat de pas. És per aquest motiu que ja s’han instal·lat 2 rotondes noves i 2 stops a  quatre cruïlles. La primera rotonda es troba al carrer Casas i Amigó i la segona entre el carrer Canigó i Tosca (a partir d’ara, aquest últim passarà a ser d’un únic sentit d’entrada des del Camí Antic).

A més, la cruïlla amb el carrer Roda Ventura passa a tenir un “Stop” en cada sentit. A més, ja no es podrà accedir al carrer Roda Ventura des del Camí Antic, sinó que s’haurà de fer des del carrer Terranova.

A l’altura del carrer Tulipa també hi haurà un ‘Stop‘ en cada sentit. En aquest punt, el carrer Terranova només serà d’entrada, i entre el Camí Antic i Abat Oliba tindrà un únic sentit.

Una de les noves rotondes entre el carrer Canigó i Tosca

El carrer Terranova ha passat a ser de sentit únic i a incorporar places d’aparcament

A la cruïlla del Camí Antic amb Roda Ventura ja hi ha dos senyals de “Stop”

Ara, el carrer Enric Morera només és de sortida cap a la carretera i ha incorporat places d’aparcament

FOTO: Croquis canvi de sentit Camí Antic | EMD

Vols llegir més…?

El projecte per a la BV-1414: Una realitat?

El projecte per a la BV-1414: Una realitat?

L’excés de velocitat de la carretera BV-1414, que travessa Bellaterra, és una qüestió que genera gran inseguretat als bellaterrencs, que des de fa anys exigeixen una pacificació del trànsit. Mentre l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) assegura que aquesta és una prioritat per a l’administració, des de l’Associació de veïns BV-1414 es posa en dubte el seu compromís a l’hora de trobar-hi una solució.

Tres zones de “Petó i Adéu” instal·lades davant l’escola Ramon Fuster

Tres zones de “Petó i Adéu” instal·lades davant l’escola Ramon Fuster

Tres zones de parada ràpida s’han habilitat perquè pares, mares i famílies puguin “descarregar” els seus infants d’una forma àgil i segura, tot evitant les habituals congestions de trànsit que es formen a l’hora de deixar i recollir els alumnes de l’escola Ramon Fuster. Aquest 14 d’abril i en plena Setmana Santa s’han habilitat aquestes zones de parada – que no estacionament – anomenades “Petó i Adéu”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: