Els Reis d’Orient aniran aquest any amb trenet a Bellaterra

by | gen. 4, 2022 | Cultura

Són dies de festivitat, de tradicions, de gaudir de la família però, sobretot, de fer palpable la màgia i la il·lusió dels infants durant aquestes festes nadalenques. El tió, l’arbre, els amics invisibles, el torró i les fires són símbols de Nadal, però no el concebem sense les figures dels Reis d’Orient. Aquests són l’estrella d’aquesta festivitat: un símbol d’eufòria, esperança i alegria per a molts infants. Per aquest motiu, a Bellaterra hi seran present, i en aquest article rebel·lem en quin format.

Enguany s’adaptaran a les circumstàncies actuals. La pandèmia i les mesures de seguretat i sanitàries han fet que el patró de la cavalcada sigui una mica diferent que el dels anys anteriors.

La principal novetat és que els reis de Bellaterra cavalcaran en un trenet de tres vagons en comptes d’arribar amb els cotxes d’època, tal com havien fet anys anteriors. Tanmateix, per raons sanitàries s’evitarà la pujada dels infants dalt del trenet. D’altra banda, tots els actes es realitzaran a l‘aire lliure, per aquest motiu, la rebuda de cartes per part dels infants bellaterrencs es realitzarà a l’exterior de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). Allà els joves del Grup Escolta oferiran xocolata, ambientada per la Unió de Veïns.

Tot i això, com és tradició, els reis apareixeran a l’estació de Ferrocarrils de Bellaterra, poc després de les sis de la tarda. A la plaça del Pi seran rebuts pel president de l’EMD, Ramon Andreu, que farà un petit discurs, i per a la batucada els ‘Trencatrons‘ de l’escola ‘El Musical‘. No oblidem que la plaça serà un formiguer d’infants i famílies que també els esperaran amb candeletes a la plaça del Pi (tot i això, des de l’organització confirmen evitar tota mena d’aglomeracions, en tot moment). A la mateixa plaça, els infants del Musical cantaran nadales, des de dalt de l’escenari. D’altra banda, es manté la parada a la parròquia de Santa Creu guiada per torxes que seran portades pels joves del Grup Escolta fins a arribar a l’exterior de l’EMD.

Finalment, la cavalcada torna a ser organitzada per la companyia ‘Inestable‘ i cal recordar que existeix la possibilitat que infants, que tinguin entre set i catorze anys, puguin fer de patges i així acompanyar a Ses Majestats. Per fer-ho, s’han d’enviar les sol·licituds al correu: cultura@emdbellaterra.cat.

Pels carrers de Bellaterra es pot percebre la màgia, i sobretot molta il·lusió viva. Vosaltres, què sentiu quan arriben els reis?

Vols llegir més…?

El conte infantil que tracta el dol infantil aterra a Cerdanyola

El conte infantil que tracta el dol infantil aterra a Cerdanyola

La mort, un dels temes tabús socials, es posa damunt de la taula a través d’un conte infantil. L’autora, Sílvia Espín, i la i·lustradora, Cristina H. Romero, tracten el dolor de perdre a un igual quan encara ets massa jove per entendre-ho. El conte titulat Caixes, caixes i més caixes, serà presentat per les seves autores el dimarts 25 de gener a les 18.30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.

Bellaterra estrena el tió solidari i és tot un èxit: “esperem repetir-ho l’any vinent”

Bellaterra estrena el tió solidari i és tot un èxit: “esperem repetir-ho l’any vinent”

l Tió Solidari aterra aquest any a Bellaterra, on van participar una dotzena de famílies. La Unió de Veïns va organitzar un Taller infantil de treballs manuals, acompanyat del Tió el passat 23 de desembre; seguint totes les mesures de seguretat sanitàries. El president de la Unió, Josep Maria Riba explica que volien tirar endavant una activitat nadalenca de la mà de la consciència amb el medi ambient i el reciclatge: “és el primer any que ho hem fet, hi ha estat tot un èxit. Esperem repetir-ho l’any vinent”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: