Els Reis d’Orient aniran aquest any amb trenet a Bellaterra

by | gen. 4, 2022 | Cultura

Són dies de festivitat, de tradicions, de gaudir de la família però, sobretot, de fer palpable la màgia i la il·lusió dels infants durant aquestes festes nadalenques. El tió, l’arbre, els amics invisibles, el torró i les fires són símbols de Nadal, però no el concebem sense les figures dels Reis d’Orient. Aquests són l’estrella d’aquesta festivitat: un símbol d’eufòria, esperança i alegria per a molts infants. Per aquest motiu, a Bellaterra hi seran present, i en aquest article rebel·lem en quin format.

Enguany s’adaptaran a les circumstàncies actuals. La pandèmia i les mesures de seguretat i sanitàries han fet que el patró de la cavalcada sigui una mica diferent que el dels anys anteriors.

La principal novetat és que els reis de Bellaterra cavalcaran en un trenet de tres vagons en comptes d’arribar amb els cotxes d’època, tal com havien fet anys anteriors. Tanmateix, per raons sanitàries s’evitarà la pujada dels infants dalt del trenet. D’altra banda, tots els actes es realitzaran a l‘aire lliure, per aquest motiu, la rebuda de cartes per part dels infants bellaterrencs es realitzarà a l’exterior de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). Allà els joves del Grup Escolta oferiran xocolata, ambientada per la Unió de Veïns.

Tot i això, com és tradició, els reis apareixeran a l’estació de Ferrocarrils de Bellaterra, poc després de les sis de la tarda. A la plaça del Pi seran rebuts pel president de l’EMD, Ramon Andreu, que farà un petit discurs, i per a la batucada els ‘Trencatrons‘ de l’escola ‘El Musical‘. No oblidem que la plaça serà un formiguer d’infants i famílies que també els esperaran amb candeletes a la plaça del Pi (tot i això, des de l’organització confirmen evitar tota mena d’aglomeracions, en tot moment). A la mateixa plaça, els infants del Musical cantaran nadales, des de dalt de l’escenari. D’altra banda, es manté la parada a la parròquia de Santa Creu guiada per torxes que seran portades pels joves del Grup Escolta fins a arribar a l’exterior de l’EMD.

Finalment, la cavalcada torna a ser organitzada per la companyia ‘Inestable‘ i cal recordar que existeix la possibilitat que infants, que tinguin entre set i catorze anys, puguin fer de patges i així acompanyar a Ses Majestats. Per fer-ho, s’han d’enviar les sol·licituds al correu: cultura@emdbellaterra.cat.

Pels carrers de Bellaterra es pot percebre la màgia, i sobretot molta il·lusió viva. Vosaltres, què sentiu quan arriben els reis?

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: