Aquest 2 de gener de 2022 ha mort a l’edat dels 84 anys, el pare Gabriel Bayés Turu, prevere de la Companyia de Jesús i exrector de la Parròquia de la Santa Creu de Bellaterra durant els anys 2006 i 2014.

Mossèn Bayés va néixer a Barcelona, el 21 de març del 1937. Entre els anys 1958 i 1967 va realitzar estudis de Filosofia i Teologia al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès i es llicencià i doctorà en Teologia Litúrgica a l’Institut Catòlic de París. El 21 de març de 1958 ingressava a la Companyia de Jesús i el 15 de juliol de 1966 rebia l’ordenació presbiteral a l’església del Sagrat Cor dels Jesuïtes, al carrer Casp de Barcelona.

Entre els anys 1970 i 1975 col·laborà com a celebrant habitual a les parròquies de la Sagrada Família de Terrassa i Sant Pere d’Octavià de Sant Cugat del Vallès. L’any 1976 era nomenat adscrit i, successivament, coadjutor de la parròquia de Sant Pere d’Octavià, a Sant Cugat del Vallès, on realitzà diverses tasques pastorals i celebratives. A finals de l’any 1997 fou nomenat administrador parroquial de Sant Pere d’Octavià.

Va ser en el tram final de la seva carrera que va esdevenir rector de la parròquia bellaterrenca i, a més, va participar en certs esdeveniments socials com el Concurs de Paelles i Fideuàs de la Unió de Veïns, durant la Festa Major bellaterrenca, tot fent de jurat.

Des de la seva jubilació canònica continuà col·laborant com a celebrant habitual a la parròquia de Sant Pere d’Octavià de Sant Cugat del Vallès, fins la seva jubilació definitiva al desembre de 2020. A nivell diocesà havia estat membre del Consell Presbiteral de Barcelona entre els anys 1987 i 1992. També es dedicà al món acadèmic amb classes de Teologia i Litúrgia, i col·laboracions en diverses revistes científiques.

La missa exequial va tenir lloc el passat dilluns 3 de gener a les 12.30h a la parròquia de Sant Pere d’Octavià a Sant Cugat del Vallès. Descansi en pau.

FOTO: Mossèn Bayés durant una entrevista del TOT Sant Cugat | Autor: Artur Ribera