El veïnat bellaterrenc ha fet una carta al president de FGC després d’un incident greu a les cases sert, ja que una gosseta va passar per un forat de la tanca que toca directament a les vies del tren i va ser atropellada per un d’aquests combois, causant-li serioses lesions.

Escric en nom propi i també en el dels veïns i veïnes que signen aquest escrit i que per tant, subscriuen tot allò que aquí fem constar.

El motiu d’aquesta reclamació és l’estat deplorable en el qual es troba la tanca que separa les vies del tren de la zona d’habitatges en els quals residim. Es tracta del tram des de Bellaterra a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com veuran pel material fotogràfic adjunt, hi ha uns grans forats a l’esmentada tanca, per on es pot accedir perfectament a la via i ocasionar situacions molt perilloses. És accessible tant per les persones, com pels animals, siguin domèstics o els senglars que majoritàriament han ocasionat la majoria de destrosses. Però no solament es tracta dels senglars sinó del nul manteniment que s’hi ha fet al llarg dels anys. 

El passat día …  la meva gosseta Laika passejava lligada pel darrera de les cases, però va veure alguna cosa que li cridà l’atenció i com es petita es va esmunyir del collaret i va apretar a córrer, entrant per un dels forats a les vies del tren, justament quan passaven dos trens, primer un i desprès l’altre. El meu gendre, amb qui anava la Laika, no va poder fer res per evitar-ho, tot i que va córrer també perill en intentar treure-la de les vies. En aquests moments, la Laika es troba ingressada a l’Hospital Clínic Veterinari de la UAB, lluitant per la seva vida. Es jove, forta i molt valenta, però si sobreviu, no caminarà be, ha perdut nombroses dents i dos dits. Encara no saben l’evolució definitiva però esperem i desitgem amb totes les forces, que se’n surti.

Fins al moment, les despeses hospitalàries, sigui quin sigui el resultat final, són ja de més de 5.000 euros (adjunto les factures del seu tractament fins a dia d’avui)

Això no es la primera vegada que passa, un altre gos de les mateixes cases va patir un atropellament, no tant greu com aquest perquè el tren només el va rosar, però va quedar també força malmès. 

I fa un parell d’estius un tren va envestir un porc senglar que va saltar la tanca, pel cop, i va quedar esbudellat just darrera d’una de les cases Sert, la número 17 en concret. Era en ple més d’agost i l’animal va estar allà més de 48 h, fins que uns escombraires el van retirar, amb el risc sanitari que això comporta pels habitants d’aquestes cases.

Entenem que no pot estar completament protegit tot el recorregut dels Ferrocarrils, però si que ho ha d’estar en aquells llocs hàbitats. Es obligatori. I és justament darrere les cases imparells , on s’hi troben la majoria de desperfectes i grans forats. Tant és si son els senglars qui malmeten la protecció, aquest és un altre problema que ens afecta a tots i que és responsabilitat d’altres administracions, però el tancat, el manteniment de les vies i la seva Seguretat és responsabilitat d’aquesta empresa Ferrocarrils de la Generalitat.  I arreglar-ho tantes vegades com calgui. 

Fins ara han patit accidents els nostres gossos, però qualsevol dia es pot esmunyir una criatura sense poder evitar una tragèdia. Cal afegir que en aquest tram de via, pel seu traçat, el tren que va de Bellaterra a la UAB, agafa força velocitat en una corba que fa baixada. El senglar amb el que va xocar el tren anteriorment era petit, però si mai es troba amb un dels animals adults que volten per aquí, pot ocasionar un accident ferroviari de conseqüències dramàtiques.

Es per tot això que exigim la immediata reparació o substitució d’aquesta tanca, per una que de més resistent i segura per tothom. I el rescabalament de les despeses ocasionades atès que l’accident ha estat en instal·lacions de la seva exclusiva responsabilitat. Això no curarà la Laika però la nostra família ha hagut d’afrontar aquesta alta despesa no prevista, si volíem que ella tingués alguna possibilitat.

Els petits pegats que s’hi han anat fent, no serveixen de res i es per això que, ara si, ja estem decidits a arribar fins on calgui per tal de resoldre aquesta situació. Abans que sigui massa tard i tots haguem de lamentar alguna cosa molt pitjor.

Tot esperant l’acusament de rebut i la seva resposta, els saludem atentament.