El Departament d’Educació va designar un total de 243 professors, al Vallès Occidental. A Catalunya, 3.656. Tots ells per substituir a mestres i professors de baixa; a causa de la variant de la Covid-19, coneguda òmicron. Es va fer a partir del dimecres, dia 12 de gener.

Fins aquesta setmana, únicament es cobrien les baixes dels docents a partir dels set dies, però ara serà a partir del cinquè dia.

Tot i això, existeixen excepcions. Es poden fer nomenaments d’urgència si hi ha centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies. A causa de la quantitat de baixes, es gestionaran els nomenaments de forma telemàtica, i així, agilitzar el procés.

A nivell general, si posem la lupa a les demacracions, els resultats són els següents. On hi ha hagut més nomenaments ha estat a la del Maresme-Vallès Oriental, amb 252, seguida de la del Vallès Occidental, amb 243.