Falta una setmana perquè es commemori el Dia Mundial de l’Holocaust, concretament el dia 27 de gener. L’Ajuntament de Cerdanyola s’anticipa i anuncia que durà a terme una acció simbòlica per donar suport a totes les víctimes: desenvolupament d’un programa anual estable d’activitats sobre la Memòria Democràtica a Cerdanyola.

Per aquest motiu, el divendres 28 de gener, l’Ajuntament signarà el conveni de col·laboració amb L’Amical Mauthausen per tirar endavant l’esmentat programa. L’acte, que es durà a terme a la plaça de Francesc Layret, comptarà amb la participació d’altres institucions i entitats de la ciutat i estarà obert a la ciutadania.

 La UNESCO va escollir la data esmentada, ja que aquest dia del 1945 les tropes soviètiques van alliberar el camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau. A més, cal detallar que a banda de recordar les víctimes del nazisme, també es commemorarà la Diada Nacional de l’Exili i la Deportació Republicana, que se celebra cada any el 5 de febrer.

Automàticament, l’Ajuntament de Cerdanyola entrarà a formar part de la Xarxa Mai Més, creada l’any 2013. Es tracta d’un entramat de relacions personals i institucionals del món local català que inclou a institucions, entitats, centres educatius, projectes i persones. La Xarxa Mai Més es coordina amb xarxes similars d’altres ciutats i estats per preservar la memòria de les persones que varen ser deportades als camps de concentració nazis.

FOTO: Plaça de Francesc Layret de Cerdanyola