Cerdanyola desenvoluparà el programa de Memòria Democràcia, en commemoració a l’Holocaust

by | gen. 21, 2022 | Cultura

Falta una setmana perquè es commemori el Dia Mundial de l’Holocaust, concretament el dia 27 de gener. L’Ajuntament de Cerdanyola s’anticipa i anuncia que durà a terme una acció simbòlica per donar suport a totes les víctimes: desenvolupament d’un programa anual estable d’activitats sobre la Memòria Democràtica a Cerdanyola.

Per aquest motiu, el divendres 28 de gener, l’Ajuntament signarà el conveni de col·laboració amb L’Amical Mauthausen per tirar endavant l’esmentat programa. L’acte, que es durà a terme a la plaça de Francesc Layret, comptarà amb la participació d’altres institucions i entitats de la ciutat i estarà obert a la ciutadania.

 La UNESCO va escollir la data esmentada, ja que aquest dia del 1945 les tropes soviètiques van alliberar el camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau. A més, cal detallar que a banda de recordar les víctimes del nazisme, també es commemorarà la Diada Nacional de l’Exili i la Deportació Republicana, que se celebra cada any el 5 de febrer.

Automàticament, l’Ajuntament de Cerdanyola entrarà a formar part de la Xarxa Mai Més, creada l’any 2013. Es tracta d’un entramat de relacions personals i institucionals del món local català que inclou a institucions, entitats, centres educatius, projectes i persones. La Xarxa Mai Més es coordina amb xarxes similars d’altres ciutats i estats per preservar la memòria de les persones que varen ser deportades als camps de concentració nazis.

FOTO: Plaça de Francesc Layret de Cerdanyola

Vols llegir més…?

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: