Sant Quirze vol acostar el gènere del documental al Vallès, i per tant, també a Bellaterra. L‘Ajuntament aposta pel cicle i projecte conegut com El Documental del Mes, tal com indica el nom, cada mes es projectarà un documental a la ciutat. La primera sessió d’enguany tindrà lloc el dijous 20 de gener a les 19 hores a la Sala Josep Brossa de la Patronal quan es projectarà Arica.

Aquesta iniciativa va ser impulsada per DocsBarcelona l’any 2004, el projecte té la voluntat d’incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques. Cada mes estrenen una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

Arica, una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica que va provocar nadons amb problemes en néixer a causa d’aquests tòxics. Les conseqüències van ser terribles per als habitants d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

Si vols assistir a les sessions presencials pots clicar Aquí.