Més intercanvis i més tecnologia a la vida dels joves. L’Institut Banús de Cerdanyola, juntament amb el Collège Gaston Jollet de Salbris ha participat novament en el projecte Eurobot 3.2 en la nova edició d’aquest curs 2021-2022 després d’un any de virtualitat, finançat per la Unió Europea.

Els estudiants de 4t de secundària tenen la missió de construir un robot capaç de superar diversos reptes, guanyant als robots contrincants. El projecte està pensat com si fos una empresa laboral, per poder encaminar els joves.

Experiència d’altres anys: “millora cultural i social”

En aquesta activitat que s’ha dut a terme durant dos cursos els participants no només han après en l’àmbit tecnològic i informàtic sinó també s’han millorat socialment i cultural, aprenent a afrontar reptes comuns amb altres companys europeus.

A més de les jornades de treball en l’àmbit de la tecnologia, des de l’organització de l’institut, expliquen que el viatge els va permetre visitar el campus i la Universitat Politècnica d’Orleans: “els estudiants de primer curs ens varen fer de guia pel campus i alumnat de darrer curs ens varen explicar els projectes de recerca”. Aquests els duien a terme al castell de Chambord i a París que estrenava la capitalitat europea.