Dos gossos de raça potencialment perillosa van matar-ne a un altre, aquest 2 de febrer a Bellaterra. La víctima mortal va ser el gos Niko, que tot just ahir passejava amb la seva propietària Sandra, quan dos gossos tipus pit bull van sortir d’una casa okupada al carrer Pin i Soler de Bellaterra i el van atacar.

Indignats per la perillositat que suposen aquests animals i les condicions en què els tenen, els veïns es van mobilitzar fins que l’EMD va convocar un acte de rebuig als fets, el mateix dia 3 de febrer a les 16 hores de la tarda.

Durant l’acte el president de l’EMD, Ramon Andreu, va llegir un manifest i també hi van assistir membres de la família del Niko i representants de l’Ajuntament de Cerdanyola. Entre altres, el president demanava que es desallotgi la casa que està sent ocupada pels agressors. D’altra banda, la família ja agraït l’escalf dels veïns i també ha demanat que es resolgui perquè: “ja no és només un problema de convivència, sinó que puguis anar tranquil pels carrers”.

Amb tot, es tracta de la segona vegada que aquests gossos n’ataquen a un altre en el darrer mes. Un atac – l’anterior- que va acabar amb nombroses ferides, punts i mossegades, a més de l’ensurt de les propietàries. I és que fa dues setmanes un d’aquests dos gossos, que també anava sense corretja ni morrió, va atacar el gos d’una altra veïna, a qui també va deixar la mà morada.

Els fets s’han denunciat a la Policia Local i els Mossos i segons aquestes fonts, els seus propietaris tenen la documentació dels gossos en regla. “El que és totalment fora de normativa, és que aquests gossos puguin anar sense lligar i sense morrió”, afirmaven els veïns. Demanen a Salut Pública de l’Ajuntament de Cerdanyola que retiri els gossos del seu propietari i a l’autoritat competent que resolgui amb celeritat i urgència tot allò relacionat amb la casa ocupada d’on provenen.

Parlament del president de l’EMD:

Parlament de la família afectada:

Els veïns parlant amb el regidor de Relacions amb l’EMD de Bellaterra, Sr. David González

FOTO: Una bellaterrenca ensenya les ferides que els gossos de raça PPP van causar-li fa pocs dies també al seu animal de companyia | Laia TR