La Unió de Veïns de Bellaterra informa que finalment la 1a fase de l’execució del Parc de la Bonaigua serà una realitat. Aquesta fase inicial inclourà els treballs del nou accés al parc, que anirà des de la Plaça del Pi, fins a tota la zona de la Font de la Bonaigua, a més de millores a l’entorn de la font. Encara no hi ha la concreció dels detalls aprovats, però la xifra final que s’hi destinarà serà de 450.000 €.

Tot i així, aquesta primera fase no contemplarà el pas per sota de la carretera BV-1414, que permetria accedir al carrer Mestre Nicolau i aconseguir, així, un camí escolar que connectaria ambdós àrees verdes i podrien utilitzar els alumnes de les escoles Ramon Fuster i  Waldorf, evitant l’ús i aglomeracions de cotxes. Una llàstima. “Des de la Unió de Veïns hi havíem insistit molt, però l’Ajuntament no ho ha considerat tan prioritari com d’altres projectes municipals que també optaven a aquests fons europeus del PSA”.

Mapa de Bellaterra amb el parc marcat en taronja | Unió de Veïns

De totes maneres és positiu pel fet que la Font de la Bonaigua passarà a ser un Parc Metropolità i, per tant, formarà part de la Xarxa de Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). I ells seran els responsables de les licitacions, seguiment de l’execució, posada en marxa i manteniment posterior.

Amb tot, es pretén que el Parc de la Bonaigua sigui un eix verd que connecti la Serra de Galliners amb el Parc de Collserola, passant també per sota de la via del tren, creuant-se amb el Camí Verd de Bellaterra i passant per sobre l’autopista utilitzant el nou pont que porta a la zona del sincrotró Alba.

Bellaterra ens proporcionarà una zona d’esbarjo, hi haurà informació de la riquesa floral i animal del parc i, a més, amb la creació d’aquest parc es reduirà el risc actual d’incendi d’aquesta zona boscosa, que és molt elevat i està molt deixada, just al mig de Bellaterra.

Estat actual de la Font de la Bonaigua | Pau Berenguer

Més zones del parc | Pau Berenguer

FOTO PORTADA: La zona de la Font de la Bonaigua a Bellaterra | Pau Berenguer