El Parc de la Bonaigua es convertirà en un Parc Metropolità de l’Àrea de Barcelona

by | febr. 3, 2022 | Comerços Amics, Espai d'Entitats, Mediambient

La Unió de Veïns de Bellaterra informa que finalment la 1a fase de l’execució del Parc de la Bonaigua serà una realitat. Aquesta fase inicial inclourà els treballs del nou accés al parc, que anirà des de la Plaça del Pi, fins a tota la zona de la Font de la Bonaigua, a més de millores a l’entorn de la font. Encara no hi ha la concreció dels detalls aprovats, però la xifra final que s’hi destinarà serà de 450.000 €.

Tot i així, aquesta primera fase no contemplarà el pas per sota de la carretera BV-1414, que permetria accedir al carrer Mestre Nicolau i aconseguir, així, un camí escolar que connectaria ambdós àrees verdes i podrien utilitzar els alumnes de les escoles Ramon Fuster i  Waldorf, evitant l’ús i aglomeracions de cotxes. Una llàstima. “Des de la Unió de Veïns hi havíem insistit molt, però l’Ajuntament no ho ha considerat tan prioritari com d’altres projectes municipals que també optaven a aquests fons europeus del PSA”.

Mapa de Bellaterra amb el parc marcat en taronja | Unió de Veïns

De totes maneres és positiu pel fet que la Font de la Bonaigua passarà a ser un Parc Metropolità i, per tant, formarà part de la Xarxa de Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). I ells seran els responsables de les licitacions, seguiment de l’execució, posada en marxa i manteniment posterior.

Amb tot, es pretén que el Parc de la Bonaigua sigui un eix verd que connecti la Serra de Galliners amb el Parc de Collserola, passant també per sota de la via del tren, creuant-se amb el Camí Verd de Bellaterra i passant per sobre l’autopista utilitzant el nou pont que porta a la zona del sincrotró Alba.

Bellaterra ens proporcionarà una zona d’esbarjo, hi haurà informació de la riquesa floral i animal del parc i, a més, amb la creació d’aquest parc es reduirà el risc actual d’incendi d’aquesta zona boscosa, que és molt elevat i està molt deixada, just al mig de Bellaterra.

Estat actual de la Font de la Bonaigua | Pau Berenguer

Més zones del parc | Pau Berenguer

FOTO PORTADA: La zona de la Font de la Bonaigua a Bellaterra | Pau Berenguer

Vols llegir més…?

“Llarga vida a la Unió de Veïns i seguim anant per feina”

“Llarga vida a la Unió de Veïns i seguim anant per feina”

Avui dijous 15 de setembre és la data en la que es va constituir oficialment la nostra associació veïnal l’any 1947. En aquesta data la Junta Directiva celebra una junta especial, en la que s’aprovarà un Manifest que  retrà homenatge a totes les sòcies i socis que han format part de la Unió de Veïns al llarg de la història i especialment els que han format part de les Juntes Directives anteriors. Ben aviat farem difusió d’aquest Manifest.

Recomanacions d’hàbits saludables i sostenibles per aquest estiu 2022

Recomanacions d’hàbits saludables i sostenibles per aquest estiu 2022

L’estiu és sinònim de vacances i, per tant, de ganes de sortir del niu i explorar nous indrets. Alhora, però, és moment d’habitar els espais naturals i culturals i d’aglomeracions turístiques que tenen un efecte perjudicial pel medi ambient i l’entorn social i cultural.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: