“L’aparcament de rotació en superfície ha de formar part d’un pla de mobilitat
urbana que tingui com a objectiu combatre el canvi climàtic, reduir la contaminació atmosfèrica i guanyar espai públic als cotxes tot garantint el servei al comerç i la restauració local”, deixa palès el grup d’ERC en un comunicat. Els republicans no estan del tot convençuts amb el funcionament de l’aparcament taronja, per això aporten diferents esmenes. Tot i que, exposen estan a favor de modernitzar el sistema, la prestació de serveis i augmentar les zones d’aparcament.

Els republicans fan les propostes per la zona taronja que s’ha aplicat a tot Cerdanyola, però hi ha una Zona Taronja a Bellaterra, concretament a la plaça del Pi.

En el comunicat, la formació política sol·licita que s’aprovi un reglament específic per poder garantir la regulació d’aparcament de rotació i garantir la viabilitat jurídica de les sensacions. En aquesta línia, posen damunt la taula poder combinar la Zona Taronja, amb la Zona Blava o Verda o els espais “petó i adéu”.

A més, respecte al demanen revisar les rotacions i poder adaptar els horaris en cada zona, així com que s’utilitzi una App “estàndard de gestió i control de totes les zones DUM i garantir-ne el correcte ús de les zones de distribució urbana de mercaderies, ajustant si cal l’espai i els temps destinats a la distribució de mercaderies a les necessitats reals”. 

En les seves propostes, ERC també fa referència als aparcaments soterrats: “És imprescindible reformular la gestió dels aparcaments de rotació soterrats per millorar el servei en el context d’una política de mobilitat integral”.