La mutilació genital femenina, un objectiu a l’horitzó. Tot i que les dades sembla que són una mica millors, el desastre humanitari encara és viu, sobretot en els països del tercer món. Així doncs, la prevalença de la MGF a Gàmbia en nenes de 0 a 4 anys ha caigut un 13% en una dècada, segons dades del DHS i UNICEF, en gran part per les estratègies de sensibilització de la Fundació Wassu-UAB i l’ONG Wassu Gàmbia Kafo.

La Universitat Autònoma vol seguir aquesta línia, i per aquest motiu, llancen una campanya de sensibilització, anomenada “Empoderant dones africanes a través de la transferència de coneixament”: Aquesta té l’objectiu de conscienciar a les dones líders de la soceitat gambiana. En motiu del seu dia internacional, que va ser el passat 6 de febrer.

La campanya es tracta d’un micromecenatge per dur a terme un programa de sensibilització de dones líders de Gàmbia contra l’estesa pràctica de mutilació. En aquest sentit, tal com plasmen les dades, sembla que l’estratègia funciona amb bon rumb, i des de la UAB asseguren que cal treballar en aquesta línia.

Podeu fer una donació a través d’aquest enllaç.

FOTO: Projecte de la UAB, empoderament de dones africanes a través de la transferència de coneixement | Captura de pantalla UAB