El bellaterrenc Jordi Savall és nomenat membre d’honor de la Royal Philarmonic Society (RPS) i es posa a l’alçada de grans músics que també se’ls ha atorgat el reconeixement, com Pau Casals, Berlioz, Liszt, Wagner, Brahms, Txaikovski, o Mendelssohn.

Savall destaca per serveis a la música i, especialment, “per la seva valuosa aportació a la recuperació de tresors musicals que s’haurien pogut perdre sense el seu mestratge”, segons apunten fonts de la RPS.

El director de la institució, James Murphy, remarca que “tresors musicals del passat” s’haurien perdut sense el treball de Savall i posant èmfasi que el músic de Bellaterra ha protegit i preservat la viola de gamba perquè “també nosaltres la puguem gaudir i ser consolats per la seva sonoritat”.

Royal Philharmonic Society: entitat més antigua i prestigiosa d’Europa

Creada el 1813, la Royal Philharmonic Society és una de les entitats musicals més antigues i prestigioses d’Europa. Des del 1826 concedeix el títol de membre d’honor en reconeixement de persones que destaquen per la seva dedicació a la música. Així han rebut aquesta distinció a personalitats com Mendelssohn, Berlioz, Liszt, Wagner, Clara Schumann, Brahms, Txaikovski, Rachmaninov, Stravinsky, Ravel, Yehudi Menuhin, Janet Baker, Evelyn Glennie, George Benjamin, Marin Alsop, Stephen Sondheim o Sarah Connolly.