Jordi Savall és escollit membre d’honor de la Royal Philarmonic Society

by | febr. 14, 2022 | Cultura

El bellaterrenc Jordi Savall és nomenat membre d’honor de la Royal Philarmonic Society (RPS) i es posa a l’alçada de grans músics que també se’ls ha atorgat el reconeixement, com Pau Casals, Berlioz, Liszt, Wagner, Brahms, Txaikovski, o Mendelssohn.

Savall destaca per serveis a la música i, especialment, “per la seva valuosa aportació a la recuperació de tresors musicals que s’haurien pogut perdre sense el seu mestratge”, segons apunten fonts de la RPS.

El director de la institució, James Murphy, remarca que “tresors musicals del passat” s’haurien perdut sense el treball de Savall i posant èmfasi que el músic de Bellaterra ha protegit i preservat la viola de gamba perquè “també nosaltres la puguem gaudir i ser consolats per la seva sonoritat”.

Royal Philharmonic Society: entitat més antigua i prestigiosa d’Europa

Creada el 1813, la Royal Philharmonic Society és una de les entitats musicals més antigues i prestigioses d’Europa. Des del 1826 concedeix el títol de membre d’honor en reconeixement de persones que destaquen per la seva dedicació a la música. Així han rebut aquesta distinció a personalitats com Mendelssohn, Berlioz, Liszt, Wagner, Clara Schumann, Brahms, Txaikovski, Rachmaninov, Stravinsky, Ravel, Yehudi Menuhin, Janet Baker, Evelyn Glennie, George Benjamin, Marin Alsop, Stephen Sondheim o Sarah Connolly.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: