Cerdanyola del Vallès recupera el Carnaval de forma presencial, se celebrarà des del 24 de febrer al 2 de març. Es preveu un dia ple de gresca i xerinola, que s’articularà a càrrec d’una Reina Carnestoltes. La monarca, digna hereva de la reina Jane Stoltes, reina del 2016, arribarà a Cerdanyola del Vallès tal com estableix la tradició.

Tot i que enguany no es podrà No es farà el tradicional concurs de disfresses, se celebrarà la rua de carnaval on es pot inscriure enviant la sol·licitud en el següent correu: carnaval2022@cerdanyola.cat. Ja sigui per comparses i grups que vulguin participar en la rua i utilitzin vehicles o grans estructures, o aquelles que incorporen música a la disfressa, ho hauran de comunicar prèviament al mail carnaval2022@cerdanyola.cat

Rua de Carnnaval amb la Reina Carnestoltes

El dissabte 26 de febrer serà el dia central de la festa, s’nagurarà a les 17h i finalitzarà amb una actuació de l’Orquestra Mitjanit cap a les 19h . Es farà la tradicional Rua de Carnaval, que comptarà amb la participació de tres carrosses municipals, una amb la Reina Carnestoltes i les altres dues animades per escoles de ball de la ciutat.

El recorregut previst per a la Rua és: inici a l’av. d’Espanya (davant l’escola Saltells), c. de Francolí, pg. de Cordelles, pl. de Francesc Layret, c. de Sant Iscle, av. de la Primavera, av. de Catalunya, c. de Santa Anna i Parc Xarau.

Dijous gras: Activitat infantil i pregó

Els actes de Carnaval començaran el Dijous Gras (24 de febrer). Aquest dia s’ha programat una activitat infantil a la plaça de l’Abat Oliba. A partir de les 17:00 h. Al finalitzar l’activitat infantil arribarà a la plaça Sa Majestat la Reina Carnestoltes qui després de saludar al públic assistent procedirà a llegir el pregó del Carnaval, un text que repassarà l’actualitat local i d’arreu amb tocs picants, irreverents i alegres. I dictarà les normes perquè tothom visqui al 100 % la festa del Carnaval 2022.

Dimecres de cendra:L ‘enterrament de la Sardina i els funerals reials

El Carnaval es donarà per acabat el dimecres 2 de març, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la Sardina i els funerals reials. A les 12 h s’instal·larà el taüt de Sa Majestat la Reina de Carnestoltes a la plaça de Francesc Layret, davant de l’Ajuntament. A partir de les 17:30 h s’aplegaran ploraneres i ciutadania colpida pel tràgic succés que donarà pas a la Vella Quaresma. Es prega dol estricte. La cerimònia fúnebre seguirà a les 18 h, quan una xaranga acompanyarà el seguici fins a la plaça de l’Ateneu. Allà tothom s’acomiadarà de la reina fins l’any vinent. Les danses i les flames l’acompanyaran en el seu trànsit cap a millor vida.