El carnestoltes arriba a Cerdanyola, de forma presencial després de dos anys

by | febr. 15, 2022 | Cultura, Societat

Cerdanyola del Vallès recupera el Carnaval de forma presencial, se celebrarà des del 24 de febrer al 2 de març. Es preveu un dia ple de gresca i xerinola, que s’articularà a càrrec d’una Reina Carnestoltes. La monarca, digna hereva de la reina Jane Stoltes, reina del 2016, arribarà a Cerdanyola del Vallès tal com estableix la tradició.

Tot i que enguany no es podrà No es farà el tradicional concurs de disfresses, se celebrarà la rua de carnaval on es pot inscriure enviant la sol·licitud en el següent correu: carnaval2022@cerdanyola.cat. Ja sigui per comparses i grups que vulguin participar en la rua i utilitzin vehicles o grans estructures, o aquelles que incorporen música a la disfressa, ho hauran de comunicar prèviament al mail carnaval2022@cerdanyola.cat

Rua de Carnnaval amb la Reina Carnestoltes

El dissabte 26 de febrer serà el dia central de la festa, s’nagurarà a les 17h i finalitzarà amb una actuació de l’Orquestra Mitjanit cap a les 19h . Es farà la tradicional Rua de Carnaval, que comptarà amb la participació de tres carrosses municipals, una amb la Reina Carnestoltes i les altres dues animades per escoles de ball de la ciutat.

El recorregut previst per a la Rua és: inici a l’av. d’Espanya (davant l’escola Saltells), c. de Francolí, pg. de Cordelles, pl. de Francesc Layret, c. de Sant Iscle, av. de la Primavera, av. de Catalunya, c. de Santa Anna i Parc Xarau.

Dijous gras: Activitat infantil i pregó

Els actes de Carnaval començaran el Dijous Gras (24 de febrer). Aquest dia s’ha programat una activitat infantil a la plaça de l’Abat Oliba. A partir de les 17:00 h. Al finalitzar l’activitat infantil arribarà a la plaça Sa Majestat la Reina Carnestoltes qui després de saludar al públic assistent procedirà a llegir el pregó del Carnaval, un text que repassarà l’actualitat local i d’arreu amb tocs picants, irreverents i alegres. I dictarà les normes perquè tothom visqui al 100 % la festa del Carnaval 2022.

Dimecres de cendra:L ‘enterrament de la Sardina i els funerals reials

El Carnaval es donarà per acabat el dimecres 2 de març, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la Sardina i els funerals reials. A les 12 h s’instal·larà el taüt de Sa Majestat la Reina de Carnestoltes a la plaça de Francesc Layret, davant de l’Ajuntament. A partir de les 17:30 h s’aplegaran ploraneres i ciutadania colpida pel tràgic succés que donarà pas a la Vella Quaresma. Es prega dol estricte. La cerimònia fúnebre seguirà a les 18 h, quan una xaranga acompanyarà el seguici fins a la plaça de l’Ateneu. Allà tothom s’acomiadarà de la reina fins l’any vinent. Les danses i les flames l’acompanyaran en el seu trànsit cap a millor vida.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: