L’incendi del paradís aterra al Teatre Ateneu, posant les dones al centre

by | febr. 15, 2022 | Cultura

Lilith (El incendio del Paraíso) aterra al Teatre Ateneu divendres, dia 25 de febrer. Clara Garcés i Ana Sanahuja articulen l’obra, des de la seva creació fins a la representació i donen vida a una obra on parlen d’elles mateixes i de les dones de la seva generació.

Lilith, la primera dona d’Adam segons la tradició jueva de l’Edat Mitjana, va abandonar el paradís en no voler sotmetre’s als seus desitjos. Figura antitètica a la d’Eva, representa la dona lluitadora que es rebel·la contra la desigualtat de sexes i no es deixa oprimir per cap home. És una de les icones del feminisme, ja que en representa els valors i la lluita per aconseguir-los. 

Les creadores expliquen que potser gairebé adonar-nos-en, elements simbòlics com la creu, el sagrat cor o el via crucis, “van estar presents en la construcció del nostre imaginari col·lectiu i en la formació d’uns valors i unes estructures que ens han estat inculcades perquè són la base de la nostra cultura”. A més, llancen la següent pregunta: “com ens ha construït (o destruït) a les dones d’aquella generació, el relat cristià amb el que hem estat educades?”

En conclusió, l’obra teatral reflexiona sobre el pes cultural i el relat religiós que va educar a les dones que van deixar de ser nenes durant els anys 90. Una època de xandalls de colors, els col·legis de monges, les cintes de cassette i el pes d’una educació basada en el dogma, la culpa i el càstig.

Les entrades tenen un preu de 12 euros a taquilla, 10 euros per compra anticipada. També es poden comprar les entrades en línia a través del següent enllaç:   www.cerdanyola.cat/teatre  

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: