12 persones sabadellenques explicaran les experiències viscudes amb la Guerra Civil

by | febr. 16, 2022 | Cultura, Societat

La Guerra Civil i el franquisme al centre. A través d’històries personals i familiars, 12 sabadellencs explicaran aquest dijous 17 de febrer, experiències viscudes relacionades amb la guerra. La trobada està emmarcada en “l‘Audiència Memorial“, amb el suport de la diputació de Barcelona; es durà a terme a les 18.30h, a l’Auditori Pere Quart de Sabadell. El seu principal objectiu és pretendre ser una reparació simbòlica i un reconeixement institucional a totes les persones afectades i així poder fer memòria, contribuir al coneixement dels fets i posar-los en valor.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, va assegurar en roda de premsa que aquests dotze testimonis representen experiències que han estat silenciades institucionalment i socialment durant molt de temps i també en l’àmbit de la mateixa família: “L’audiència ens ajuda a trencar el silenci, a fer memòria i que altres persones comparteixin les seves vivències”.

Es crearà un espai que faciliti l’escolta de les persones afectades pels fets violents, ja sigui la participació directa a la guerra, l’exili o deportació, i la venjança i altres repressions a la rereguarda. L’acte, que estarà conduït per professionals en la mediació de conflictes, comptarà amb la presència de la diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i la tinenta d’alcaldessa de Sabadell, Marta Morell; així com també amb l’historiador local Esteve Deu.

Programa de Memòria democràtica de la Diputació de Barcelona

L’objectiu d’aquest programa, creat el mes d’octubre de 2020, és dissenyar i implementar un àmbit específic de cooperació, d’assessorament i de prestació de serveis i suport tècnic i econòmic en matèria de Memòria democràtica, adreçat als ens locals de la demarcació, en resposta a la seva creixent activitat, específica i singular en aquesta matèria, constatada en els darrers anys.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: