La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) torna a batre un rècord. En aquesta ocasió arriba a les 10.000 tesis doctorals publicades al repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX). El portal el gestiona el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, on participen totes les universitats de Catalunya, i d’altes de València, Catalunya Nord o Balears que són de parla catalana. La UAB és la primera a arribar a aquesta xifra. Avui dia, en total la TDX recull més de 35.000 tesis.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, de forma orgullosa assegura que l’assoliment palesa el bon funcionament i la qualitat dels programes de doctorat de la Universitat: “reflecteix l’important tasca que s’hi està fent en recerca i fomració de nou personal de recerca i professorat, que dóna a l’alumnat competències i capacitats per enfrontar-se als reptes actuals i de futur”. En aquesta línia, Lafuente destaca el paper de les tesis doctorals i els qualifica de “motor de la recerca a les universitats i instituts”.  

Per celebrar la fita, la UAB i el CSUC han organitzat un acte al Rectorat de la UAB que ha comptat amb la participació del vicerector de Recerca i Transferència de la Universitat, Armand Sánchez; l’autora de la tesi, Marta Minguet; la directora general del CSUC, Montse Soler i el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Joan Gómez Pallarès.

El número 10.000 que a dia d’avui representa una fita i un honor per la Universitat l’ha dibuixat la Marta Minguet Sánchez i la seva tesi porta per títol “Paper dels productes avançats de la glicació (AGE) en l’envelliment del cor”; pel Departament de Medicina.

En què consisteix el TDX?

És un repositori cooperatiu que té com a objectiu difondre, arreu del món i a través d’internet, els resultats de la recerca universitària; oferir als autors de les tesis una eina que incrementa l’accés i la visibilitat del seu treball, i afavorir l’edició electrònica en obert de la producció científica pròpia.

FOTO: El campus de la UAB buit | UAB