El Ple Municipal del mes de febrer tindrà diversos temes centrals proposats pel govern local: la modificació de pressupost en els àmbits d’educació i cultura, els salaris dels empleats públics i la normativa per la tinença d’animals potencialment perillosos. A més a més, es votaran mocions de l’oposició referent al túnel d’Horta, l’atenció dels bancs a la gent gran i el Dia de les Dones, entre d’altres. 

La sessió del 24 de febrer es podrà seguir en directe en aquest enllaç a partir de les 18 h

Modificacions de pressupost

El govern del PSC proposarà al plenari aprovar dues modificacions de pressupost. Per una banda, plantegen un canvi en el pressupost per destinar 16.200 euros als convenis amb diverses Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) i a la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Aquests tallers sorgeixen del pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE), el qual forma part del conveni de col·laboració entre l’administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Cerdanyola.

En la segona modificació de pressupost es proposa repartir 40.100 euros inicialment destinats a activitats que no s’han fet i d’altres transferències, entre catorze entitats culturals que requereixen un augment del pressupost per diferents raons. Entre aquestes entitats i activitats hi ha, per exemple, el retorn de la fira de radioaficionats, la Mostra Internacional de Dansa o l’ingrés de La Martineta com a entitat amb conveni. Des de l’Ajuntament apunten que també s’hi inclou més pressupost per a les Festes de Sant Martí per tal de mantenir el format de 2021. 

Sanció sobre la tinença d’animals perillosos

El govern també demanarà al plenari aprovar la incoació d’un expedientsancionador a una veïna per incomplir tres articles de la normativa de tinença de gossos considerats potencialment perillosos, com el fet de no tenir llicència, no registrar-los i no complir amb les mesures de seguretat establertes en aquests casos. El punt també planteja el comís dels dos gossos en qüestió com a mesura provisional. L’expedient fa referència al cas d’un gos que va resultar mort després de l’atac de dos gossos a Bellaterra