La primera edició del Carnaval festiu i familiar que es va celebrar el passat diumenge 27 de febrer al Parc de la Bonaigua de Bellaterra va ser un “èxit rotund”. Durant el matí, un grup de famílies amb el suport de la Unió de Veïns es van agrupar per potenciar la comunitat bellaterrenca, celebrar el Carnestoltes junts i oferir activitats lúdiques, relaxades i en contacte amb la natura als seus infants.

És el primer cop que es feia una trobada similar, i tot apunta que l’any que ve es repetirà. Una de les mares organitzadores, la Júlia Betrian, explicava que va venir molta gent, “de fet ens va sorprendre molt gratament”. A més, tant infants com adults ens ho vam passar d’allò més bé i “tothom es va sumar a disfressar-se, va venir gent coneguda i gent que no”, afirmava la veïna somrient.

Així mateix, la prova pilot va superar totes les expectatives i, tant les famílies com la Unió de Veïns, van manifestar voler “donar-hi més força de cara a l’any vinent”. De fet, la Unió de Veïns va muntar un taller de pintura infantil, contractar dues monitores per dinamitzar la jornada i endolcir la trobada amb bombons, magdalenes i beguda per a tothom. En aquest sentit la Júlia també afirmava: “Ens agradaria fer alguna cosa més gran i trobar-nos amb la gent del cau, per exemple… crec que és una bona iniciativa per repetir-la cada any, amb rues i o fins i tot concerts”.

D’altra banda, l’associació veïnal també va aprofitar per explicar als pares i mares interessats, com serà la primera fase del futur Parc Metropolità de la Bonaigua, que començarà precisament per l’espai de la font i renovarà l’accés que hi haurà des de l’estació. Com a conclusió, ambdós organitzadors manifestaven com tothom coincideix en que “si es vol, es pot”. I afegien: “és fàcil organitzar coses, potser de cara a l’estiu fem alguna altra trobada. En comptes de fer-ho a porta tancada ho fas a l’espai públic i genera una comunitat que tothom valora”.

Aquesta és una mostra i un granet més per potenciar la vida social i cultural bellaterrenca, organitzada entre joves pares i mares bellaterrencs, a més de l’associació veïnal.

Podeu veure les imatges dels infants i famílies disfressats a continuació:

FOTOS: Imatges de la jornada al Parc de la Font de la Bonaigua | Josep Maria Riba i Neus Riba