Ja hi ha data per a la presentació de l’estudi d’avaluació de la viabilitat d’increment de la densitat d’habitatges de Bellaterra; que ha fet la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola i l’EMD de Bellaterra. La presentació se celebrarà el dilluns 7 de març a les 16h de forma virtual. Es podrà seguir a través d’aquest enllaç.

Es tracta d’un anàlisi que des de la Unió de Veïns fa mesos que reclamen. El president de la Unió qualifica de “bona” la iniciativa: “Estem contents perquè, per fi, sortirà a la llum. Veurem que passa”, tot i que no diposita moltes esperances, ja que considera que s’ha “fet tard” i s’ha anunciat amb “molt poca antelació”: “és quelcom important i entenem que afectarà directament al Pla Director Urbanístic, aquest és un estudi amb molta rellevància”.

Així mateix, assegura que des del Govern de l’EMD s’han excusat i han manifestat que “per un problema informàtic” no l’han pogut enviar abans.

De fet, en el passat ple es va portar a debat si calia fer públic tot l’estudi, o bé només una part. Finalment, i amb els vots en majoria del partit a govern, Gent per Bellaterra, es va decidir que no es mostraria complet. El punt va generar bullici entre govern i oposició és que aquest estudi urbanístic a generat ressò en els últims mesos .Sense l’adhesió de l’oposició es decideix que es farà públic de forma parcial, l’estudi urbanístic fet per la diputació. El debat era: “per què únicament una part?”.  En aquest sentit, es decideix que no s’exposarà tota l’avaluació, i que s’ocultarà les possibles expropiacions de terrenys, evidentment privats. El president Ramon Andreu, ha insistit que no cal donar tants detalls: “no m’agradaria que em passés a mi, per tant, empatitzo amb el veïnat“, assegurava. Així mateix, els diversos grups polítics estaven d’acord que es tracta d’un estudi que podria resultar útil com a punt de partida per tal de decidir posicionaments i polítiques futures.