Agraïm molt al Fòrum Bellaterra que ens hagi donat l’oportunitat de fer una tertúlia amb 4 expresidents i el president actual de la Unió de Veïns.

Es tractava d’aprendre del passat per projectar-nos cap al futur de Bellaterra. Per començar i des de la Unió de Veïns vàrem fer un breu repàs dels primers temps, quan els propietaris havien de fer-se càrrec dels costos de les infraestructures bàsiques perquè Cerdanyola ni l’empresa urbanitzadora no ens atenien.

Després va arribar el gran creixement de la Unió de Veïns, considerat per l’Ajuntament com el seu interlocutor principal a Bellaterra. Va ser un temps en el qual els veïns estaven molt implicats i feien poble. Els anys 80 es va crear el grup de teatre La Inestable, la Festa Major, la Cavalcada de Reis, entre d’altres.

Als 90 es va donar suport al moviment per la segregació de Bellaterra, per tal d’esdevenir municipi independent. No es va poder aconseguir, però va mantenir els veïns molt units. A primers dels 2000 es va lluitar des de la Unió de Veïns de Bellaterra per aconseguir que Bellaterra tingués una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), que finalment es va fer realitat.

Tot i això i contràriament al que es pensava, el govern de l’EMD escollit en les successives eleccions (amb majoria del partit de Gent per Bellaterra) no ha sumat prou amb La Unió, i això ha impedit tenir més força de cara a l’Ajuntament i ha restat implicació veïnal. Precisament es va tancar la xerrada del Fòrum Bellaterra demanant que la Unió de Veïns sigui altre cop ben forta i que s’aconsegueixi sumar amb l’EMD per millorar Bellaterra.

Després d’aquest primer acte, més històric i reivindicatiu, estan previstos d’altres de més festius. Anirem informant.

Unió de Veïns de Bellaterra