La població de Bellaterra ha fet mans i mànigues per enviar recursos a la Ucraïna, país afectat per a la invasió russa. La iniciativa ha estat presa per una veïna del poble, la Sílvia Pons qui ha estat recopilant material de primera necessitat pel poble ucraïnès.

Ella explica que va començar a finals de la primera setmana de març “quan pràcticament encara no hi havia ningú que s’hagués mobilitzat“: “A poc a poc han anat sorgint punt de recollida, però ha estat en els darrers dies”, assegura Pons qui ho ha viscut en primera persona.

Pons explica que va penjar a l’Instagram que volia fer una recollida de materials, sobretot medicaments per enviar-los a un dels punts específics per rebre recursos, és a dir, ella faria d’intermediària: “Em vaig posar en contacte amb l’ambaixada i també amb una mare ucraïnesa i vaig fer la recollida massiva; tothom va respondre molt de pressa”.

La veïna de manifesta de forma orgullosa que no només van aconseguir medicaments sinó que es va aconseguir de tot: “Tenia la furgoneta a rebentar, no m’hi cabia ni una agulla. De fet, vaig haver de frenar i redirigir els materials a altres punts”.

Un paral·lelisme amb la pandèmia

La Sílvia no és la primera vegada que decideix mobilitzar al poble de Bellaterra. Així doncs, ja va fer-ho durant la pandèmia. Davant la crisi generada per la Covid-19, ella es va posar amb contacte amb Càritas i així poder fer arribar roba o menjar pels col·lectius més vulnerables.

“Anava a recollir el material per a les cases, m’enviaven l’adreça i així la gent no es movia”, detalla. Té un bon regust d’aquesta mobilització i conclou que “això ens dona vida, ja que la solidaritat sempre existirà”.

FOTO: La concentració en favor d’Ucraina a Cerdanyola | Juan Antonio Hidalgo