Cap de setmana de Concerts a El Musical!

by | març 17, 2022 | Cultura

L’Orquestra de Grau Professional d’El Musical de Bellaterra ens oferirà aquest cap setmana una cita molt especial. Es tracta d’un concert interpretant “Les Quatre Estacions” de Vivaldi, sota la direcció de Daniel Mestre, i també “Les Postals Il·luminades” de Montsalvatge que es farà al Centre Cívic de Bellaterra el dissabte 19 de març en dos passis – a les 16.30 i a les 18 hores de la tarda. Les entrades a un preu de 5 euros es poden reservar clicant aquí.

A més, els diners recaptats per aquest concert aniran destinats exclusivament al viatge a Venècia que l’orquestra farà aquest mes d’abril.

Un dia més tard, el diumenge 2 de març s’interpretaran – a les 12.45 h i a les 17 h respectivament – el Concert del Grupcello.cat sota la direcció d’Anna Mora i el Concert de Piano “Variacions”, amb Xavier Pardo i Xavier de la Fuente. En el primer cas, el Grupcello.cat oferirà un concert amb obres d’Élisabeth Jacquet de La Guerre, Ástor Piazzolla, Heitor Villa-Lobos i Pau Casals. Pel que fa al concert de piano es pot reservar l’entrada clicant en aquest enllaç i pel Grupcello s’haurà de fer a través d’aquí. Aquests dos concerts es faran a l’escola i conservatori de música bellaterrenc El Musical (carrer Ramon Llull, 16, Bellaterra).

Què és la Jove Orquestra GP de Bellaterra?

La Jove Orquestra GP d’El Musical de Bellaterra és una formació acadèmica de 27 estudiants d’entre 13 i 18 anys, tots alumnes del centre. És una orquestra essencialment de cordes però amb certes ampliacions en funció del les necessitats del projecte vigent que es va fundar l’any 2007.

El seus projectes i repertoris abarquen produccions com: Antonio Vivaldi: Les Quatre Estacions; J.S.Bach: Concierto para dos violines en re menor, BWV 1043; Corelli: Concerto n°8, op. 6, “fatto per la notte di natale”; Fauré: Requiem; Toldrà: Vistes al Mar; Benjamin Britten: Guía Orquestal para Jóvenes Op. 34; Xavier Montsalvatge: Postals il·luminades; “Medley de Queen”, “Medley de Disney”, etc.

Entre les seves actuacions més importants, destaquen els concerts fets en escenaris com l’auditori de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), la Basílica del Pi de Barcelona, l’Església Concepció de Barcelona i la Catedral de Santa Maria de Solsona. A més ha trepitjat França actuant a la plaça de la vila de Lyon i al gran escenari de DisneyLand París.

Durant el mes d’abril del 2022, tenen previst fer un viatge a Itàlia per presentar en diferents concerts a Verona i Venècia un programa que inclou les Quatre estacions d’Antonio Vivaldi i les Postals il·luminades de Xavier Montsalvatge.

Els seu director titular és en Daniel Mestre. Com a directors convidats l’orquestra ha treballat amb músics com Heriberto Fonseca, Kai Gleusteen, Oriol Saña i Manfredo Kraemer.

FOTOS: Els cartells i imatges dels actes | El Musical

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: