Enmig d’aquest allau de vagues del sector educatiu, aquest dimecres, 23 de març, docents i estudiants es manifesten a favor del català a i contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposa el 25% del castellà a les escoles catalanes.

Tindran lloc mobilitzacions arreu del territori, de les quals podem destacar les que es convoquen a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, però també les protestes que tenen lloc ben a prop de Bellaterra, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on des de primera hora del matí s’ha impedit l’execució de classes i s’han mobilitzat en forma de diversos actes.

Què porta al sector educatiu a manifestar-se?

Però, quins han estat els antecedents immediats que han despertat aquesta indignació del sector educatiu en referència a la llengua? Des de BellaterraDiari recopilem els darrers fets en relació a la llengua catalana.

“El límit per aplicar la sentència del 25% de classes en castellà del TSJC s’acosta i nosaltres tenim clar que no ens quedarem de braços plegats mentre ens roben la nostra llengua i el nostre futur” ens explica la Marta, membre del Sindicat d’Estudiats dels Països Catalans (SEPC) de la Universitat Autònoma de Barcelona, un dels punts on el seguiment de la vaga ha estat més alt.

També ha tingut especial repercussió a les províncies de Lleida i Girona, i pel que fa als centres educatius, ha estat especialment seguida als instituts, ens asseguren membres del sindicat.

“Com a comunitat educativa hem d’exigir al departament d’educació i a la generalitat que comencin a fer polítiques reals per la llengua i que assumeixin les responsabilitats dels centres que desobeeixin”, afegeixen.

Aquí podeu veure un recull d’imatges, vídeos i textos de com s’ha viscut la jornada al campus de Bellaterra de la UAB.

FOTO: Cartells de convocatòria penjats a la UAB | Aina Sanllehí Galera