El biòleg, guia de natura i educador ambiental de Bellaterra, Àngel Bistué, prepara ja una segona sortida pels Cingles de Bertí el pròxim dissabte 2 d’abril.

En aquest cas es tracta d’una activitat especialment dirigida a joves d’entre 18 a 40 anys i pretén recórrer 25 km durant el dia. En la seva pàgina web naturaibiologia.cat presenta l’activitat així: T’agrada la muntanya però no trobes grups de gent de la teva edat? Vols conèixer altres persones amb la teva afició? Aquest espai et pot interessar. No es paga quota, només les excursions a les quals t’apuntis. Preus assequibles: 5-10 euros per persona (inclou assegurança). Gasolina, menjar i aigua no inclosos. Les excursions, en general, es realitzen pel Vallès i comarques veïnes. Si hi estàs interessat/da, contacta a abistue@naturaibiologia.cat i t’informarem de les sortides que es facin.

Com serà la travessa?

En aquest cas, la ruta proposada pel dia 2 és una travessa que comença al Vallès Oriental i acaba a Osona, recorrent els Cingles de Bertí, per una zona escampada de camps, boscos i petits poblets i ermites, amb espectaculars vistes del Montseny i les dues comarques. 

És una excursió sense cap dificultat tècnica i d’exigència física moderada. En cas de no haver recorregut mai aquesta distància, d’estar poc habituat a caminar o si teniu dubtes, aconsellem que contacteu amb ell per a valorar-ho.

La ruta comença a l’estació del Figaró i acaba a la de Centelles. Opció d’anar directament al punt d’inici o de quedar a Bellaterra, Sant Cugat, Rubí, UAB o voltants per anar-hi amb cotxe. En aquest segon cas, les despeses de gasolina es repartirien entre els interessats.

D’altra banda, el biòleg bellaterrenc especialitzat en biologia vegetal també ofereix serveis biològics com la promoció rural, l’assessorament agrícola i forestal, disseny de jardins i horts ecològics i recuperació d’espais degradats. Podeu consultar la seva web per a més informació.