El dissabte 2 d’abril, el Museu d’Història de Cerdanyola ha organitzat l’activitat Fugint de l’Holocaust, un itinerari teatralitzat per Collserola que recorda el patiment de les persones que durant la II Guerra Mundial van haver de travessar els Pirineus fugint dels nazis i dels camps de la mort, com Mathausen.

L’itinerari començarà al Museu de Ca n’Oliver – que ara acull l’exposició Mathausen, L’univers de l’Horror fins al 24 d’abril. La trobada serà a les 9 h i s’acabarà cap a les 13 h al Forat del Vent de cara a la mar Mediterrània, on un autocar recollirà a les persones participants per retornar a Cerdanyola. L’activitat s’emmarca en la programació complementària de l’exposició “Mathausen, L’univers de l’Horror” que acull el Museu de Ca n’Oliver.

L’objectiu d’aquesta activitat és acostar a l’experiència del patiment de les persones que van haver de fugir i algunes va trobar la mort. Les persones que participin a l’activitat seran portaran alguns dels signes característics dels presoners dels camps.

L’activitat està pensada per a majors de 10 anys i és gratuïta. Per tal de participar cal inscriure’s al 93 580 45 00

L’itinerari està pensat per a persones acostumades a caminar per la muntanya. Cal dur calçat adequat, aigua i alguna cosa per menjar.

FOTO: Cedida Ajuntament de Cerdanyola