Relaxació, creativitat i aprenentatge a la sessió d’arteràpia per a les famílies ucraïneses

by | març 29, 2022 | Galeries de fotos, Societat

Sessions d’arteràpia per a les famíles ucraïneses i bellaterrenques. Aquesta és una de les activitats que es van proposar i celebrar ahir dia 28 de març a la sala de dalt del Club Bellaterra, destinada a totes les famílies ucraïneses que vulguessin assistir i guiada per l‘arterapeuta bellaterrenca, Rosa Férez.

I és que des que va començar l’èxode d’ucraïnesos arran de la invasió russa, el veïnat de Bellaterra està proposant diverses activitats per a les famílies desplaçades. L’objectiu, doncs, és oferir-los una sèrie d‘activitats socials que ajudin a calmar el cop que ha suposat la guerra i entretenir als més petits, a la vegada que gaudir d’un espai on poder estar relaxats, interaccionar, jugar, crear i fins i tot aprendre algunes paraules en el nostre idioma. Mentrestant, d’altres activitats programades són activitats de lleure amb els monitors de l’escola Ramon Fuster, aula d’acollida del col·legi La Vall, passejades pels camins de Bellaterra, classes de català i castellà a El Club o bé teràpia amb animals – gossos i cavalls – de la mà d’Epona Teràpia. Podeu veure totes les activitats aquí.

La primera sessió d’arteràpia va ser un tot un èxit i es preveu que la sessió tingui continuïtat de cara a dimarts 5 d’abril a les 17.30 h. Al voltant de 12 membres d’aquestes famílies ucraïneses, sobretot infants, van participar a la sessió de dibuix, joc i reflexió: activitats tant o més importants que les que ja s’estan fent com assessorar-los amb els papers, oferir-los sostre i/o menjar. Tota l’activitat va ser possible gràcies als voluntaris implicats i a l’ajuda del traductor ucraïnès Alexey, entre d’altres mostres de suport.

FOTOS: Aina Sanllehí

Vols llegir més…?

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: