L’EMD ja ha col·locat la bandera de Bellaterra davant la seva seu i centre cívic bellaterrenc. Es tracta de la bandera oficial de Bellaterra que va néixer fruit d’un procés participatiu endegat per la mateixa administració pública el mes de juny del 2017 i que ha culminat ara, 5 anys més tard, amb el màstil ja col·locat i la bandera onejant.

Aquesta va ser la primera consulta que va fer l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra a través del portal bellaterraparticipa.cat, un espai de participació ciutadana que pretenia conèixer l’opinió dels bellaterrencs, al voltant de diferents qüestions. Tanmateix i des d’aquesta última consulta, no s’han fet més preguntes ni processos participatius.

Pel que fa a aquesta enquesta, un total de 372 persones es van donar d’alta al sistema, mentre que 168 veïns i veïnes van votar la bandera actual, composada per un esquirol en blanc, dins d’un cercle verd i un fons dividit en blanc i verd.

L’autora del disseny va ser la veïna Mònica Vázquez, un grafisme que va ser escollit amb un 51,8% de vots. La segona bandera que més va agradar va obtenir un 27,4% de les votacions i la tercera un 20,8%.

Involucrar més gent en el “petit procés polític de Bellaterra”

La web de participació va ser aprovada el mes d’octubre del 2017 per la Junta de Veïns de la zona. Ramon Andreu, president de l’EMD (Gent per Bellaterra) explicava que es tracta d’una plataforma per involucrar més gent “en el petit procés polític de Bellaterra” i que es faria de forma telemàtica per tenir un cost més econòmic, immediatesa i rapidesa.

Amb tot, el barri té una població de 2.743 habitants, dels quals al voltant de 2.000 són majors d’edat.

Imatge del procés participatiu que també va tenir lloc alguns dies de forma presencial. Al centre, la bandera escollida | Bellaterra TV

FOTO: La bandera onejant ja l’abril del 2022 | Captura Comunicat EMD Bellaterra