Neix Valldoreix Plural i Cultural per reivindicar equipaments culturals

by | abr. 13, 2022 | Cultura

Un grup de veïns de Valldoreix vinculats a la vida cultural i social de la vila han impulsat la plataforma “Valldoreix Plural i Cultural” per reivindicar millores i nous equipaments culturals. El grup, impulsat per l’exvicepresident de l’EMD valldoreixenca – veïna de la de l’EMD Bellaterra – Joaquim Castelló, va néixer com a resposta al projecte del govern valldoreixenc de construir una nova escola de música a l’espai del garden. Un projecte que ja es va trobar amb al contestació de bona part de les entitats valldoreixenques.

“Vam posar el crit al cel en veure que es gastarien 1,7 milions d’euros, quan el món cultural de Valldoreix té uns espais en ruïna i no dels que no es preocupen”, exposa Carme Ballesteros, una de les integrants de l’entitat. “El govern ha decidit que la primera inversió en equipaments culturals després de 3 legislatures governant serà la construcció d’una nova escola de música”, exposen en un tríptic repartit entre el veïnat.

Ballesteros destaca que no estan en contra de l’escola de música: “Tots volem l’escola de música, però no que es gastin 1,7 milions d’euros de diner públic en una concessió privada i que les associacions culturals no les podrem utilitzar”. En aquest sentit, assenyala que el 70% de l’alumnat és de fora de Valldoreix: “Volem una escola de música no privada, per tota la població”.

Des de Valldoreix Plural i Cultura denuncien que la “vila té moltes altres necessitats” en matèria cultural. “A la Nau de Cultura li falten vestidors, banys, seguretat i, si plou, no es pot fer res. És molt precari”, exposa Ballesteros. A més, assenyalen que el Casal de Cultura tampoc dona resposta a les necessitats de les entitats. “A Valldoreix hi ha molta cultura i molt teatre”, emfatitza.

Des de Valldoreix Plural i Cultural carreguen també contra el projecte de centralitat, que ara l’EMD ha recuperat. Des de l’entitat avisen que si es tira endavant, es quedaran un temps sense cap espai on poder fer l’activitat cultural. Per tot plegat, la seva proposta és que l’espai del garden aculli un auditori i un centre per les entitats.

FOTO: La Nau de Cultura de Valldoreix | Artur Ribera TOT Sant Cugat

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: