Últims dies per participar als Jocs Florals de Bellaterra 2022!

by | abr. 13, 2022 | Cultura

Últims dies per enviar un poema de lliure extensió i participar als 17ens Jocs Florals de Bellaterra 2022. Després de recollir ja una sèrie de participacions, l’organització ha decidit ampliar el termini de lliurament de poemes fins el pròxim dimecres 20 d’abril. L’objectiu, que tots els bellaterrencs i bellaterrenques que vulguin escriure, puguin animar-se a fer-ho, fins i tot aprofitant els relaxants i primaverals dies de Setmana Santa.

Els poemes es podran lliurar a la seu de BellaterraDiari (plaça del Pi 3, local 1) o bé en format PDF a l’adreça bellaterra@jocsflorals.net. A l’assumpte del correu o a l’exterior del sobre caldrà indicar a quin premi s’opta: Flor Natural (millor composició), Englantina (millor poema de tema bellaterrenc), Viola (millor poema infantil o juvenil) o el guardó extraordinari Premi Francesc Garriga (en record del nostre poeta bellaterrenc). Pels premis Flor Natural, Englantina i Viola només es podrà presentar un sol poema per autor o autora. Pel Premi Francesc Garriga es presentarà un plec de 10 poemes.

El guardó serà un diploma, una insígnia i la inscripció del nom dels guanyadors a la placa de “Poetes de Bellaterra” situada en un lloc a escollir. Els 3 poemes guanyadors es publicaran a BellaterraDiari. A més, tots els poemes presentats s’imprimiran en un opuscle que es regalarà a tots els veïns i veïnes que hi estiguin interessats. Finalment, els treballs presentats passaran a formar part de l‘Arxiu Històric de Bellaterra (AHB).

En aquesta edició actuaran com a mantenidors les persones següents: Àurea Galzeran (Escola El Til·ler), Ignasi Roda (poeta, dramaturg), Joaquim Sala Sanahuja (poeta, professor de la UAB), Joan Manuel Tresserras (escriptor i professor de la UAB), Santiago Vila-Puig (cronista de Bellaterra) i Quim Vidal (Escola Ramon Fuster).

El certamen literari que es recuperarà aquest any a Bellaterra busca fomentar la vida social, cultural i literària del poble. Amb tot, es tracta d’uns Jocs Florals que van estar actius des de 1948 fins al 1963 i enguany es volen recuperar de la mà de la Unió de Veïns, el Club Bellaterra i BellaterraDiari, a més d’altres veïns implicats i coincidint amb els 75 anys de la Unió de Veïns. Per acabar es tractarà dels 17ens Jocs Florals de Bellaterra i es preveu que l’entrega de premis sigui el 15 de maig coincidint amb la Festa de Primavera que està preparant per aquella data la Unió de Veïns.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: