Últims dies per enviar un poema de lliure extensió i participar als 17ens Jocs Florals de Bellaterra 2022. Després de recollir ja una sèrie de participacions, l’organització ha decidit ampliar el termini de lliurament de poemes fins el pròxim dimecres 20 d’abril. L’objectiu, que tots els bellaterrencs i bellaterrenques que vulguin escriure, puguin animar-se a fer-ho, fins i tot aprofitant els relaxants i primaverals dies de Setmana Santa.

Els poemes es podran lliurar a la seu de BellaterraDiari (plaça del Pi 3, local 1) o bé en format PDF a l’adreça bellaterra@jocsflorals.net. A l’assumpte del correu o a l’exterior del sobre caldrà indicar a quin premi s’opta: Flor Natural (millor composició), Englantina (millor poema de tema bellaterrenc), Viola (millor poema infantil o juvenil) o el guardó extraordinari Premi Francesc Garriga (en record del nostre poeta bellaterrenc). Pels premis Flor Natural, Englantina i Viola només es podrà presentar un sol poema per autor o autora. Pel Premi Francesc Garriga es presentarà un plec de 10 poemes.

El guardó serà un diploma, una insígnia i la inscripció del nom dels guanyadors a la placa de “Poetes de Bellaterra” situada en un lloc a escollir. Els 3 poemes guanyadors es publicaran a BellaterraDiari. A més, tots els poemes presentats s’imprimiran en un opuscle que es regalarà a tots els veïns i veïnes que hi estiguin interessats. Finalment, els treballs presentats passaran a formar part de l‘Arxiu Històric de Bellaterra (AHB).

En aquesta edició actuaran com a mantenidors les persones següents: Àurea Galzeran (Escola El Til·ler), Ignasi Roda (poeta, dramaturg), Joaquim Sala Sanahuja (poeta, professor de la UAB), Joan Manuel Tresserras (escriptor i professor de la UAB), Santiago Vila-Puig (cronista de Bellaterra) i Quim Vidal (Escola Ramon Fuster).

El certamen literari que es recuperarà aquest any a Bellaterra busca fomentar la vida social, cultural i literària del poble. Amb tot, es tracta d’uns Jocs Florals que van estar actius des de 1948 fins al 1963 i enguany es volen recuperar de la mà de la Unió de Veïns, el Club Bellaterra i BellaterraDiari, a més d’altres veïns implicats i coincidint amb els 75 anys de la Unió de Veïns. Per acabar es tractarà dels 17ens Jocs Florals de Bellaterra i es preveu que l’entrega de premis sigui el 15 de maig coincidint amb la Festa de Primavera que està preparant per aquella data la Unió de Veïns.