Jordi Panyella presenta el seu llibre ‘Causa General’ a Bellaterra

by | abr. 20, 2022 | Cultura, Política

Jordi Panyella, periodista especialitzat en l’àmbit judicial, és l’autor d’obres com “Per què corren els presos?”, sobre la història de dotze homes empresonats a Quatre Camins, “Barcelona 2020, crònica visual d’una ciutat confinada” o “Causa General”, el llibre que reuneix per primera vegada tots els casos de repressió relacionats amb el moviment independentista català.

Justament per presentar el seu darrer llibre serà a Bellaterra aquest dimecres 20 d’abril, en un acte que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra en col·laboració amb Paper’s Bellaterra, que tindrà lloc a les 19 hores a la sala d’actes del Club Bellaterra.

 

Reuneix el testimoni de diversos represaliats i presidents de la Generalitat 

La repressió per part de l’estat espanyol és el punt de mira d’aquest relat creat a partir del testimoni de fins a 100 represaliats i cinc presidents de la Generalitat. Una obra que parla en definitiva sobre “la por que ha imposat l’estat a la gent activa del moviment”. Així ho defineix l’autor. 

“El poble de Catalunya la tardor del 2017 no va tenir por (…) i qui venç la por, esdevé lliure” afirma l’autor, Jordi Panyella en relació al paper de l’estat després de l’1 d’octubre: “Han volgut imposar aquesta por com a instrument de desmobilització (…) i en part ho han aconseguit”, afegeix.

 

Comptabilitza un total de 3.628 repressaliats

En aquest sentit, a Causa General, Panyella defineix el concepte de “represaliat” fent referència a qualsevol persona que hagi estat no només perseguida, sinó també assenyalada, sigui administrativament, econòmicament o políticament. “Els 721 alcaldes que es va dir que s’investigaria són represaliats”, segons l’autor, “per molt que finalment se n’han investigat 70”, afirma. “El simple fet d’haver-lo assenyalat ja condiciona l’acció d’aquesta persona”, assegura l’autor.

Segons el seu recompte en són 2.562 persones les represeliades per l’estat, sumades a les 1.066 persones agredides l’1 d’octubre, que fan un total de 3.628 represaliats.

 

Panyella a Bellaterra 

Aquestes són algunes de les qüestions que Jordi Panyella posa sobre la taula amb la creació d’aquest llibre que, en definitiva i tal com ho defineix l’autor, documenta la persecució judicial al moviment independentista i sobre el qual parlarà aquest dimecres a la sala d’actes del Club Bellaterra. 

WhatsApp Image 2022-04-20 at 09.25.06

Imatge principal: L’escriptor i periodista Jordi Panyella | El Temps

Vols llegir més…?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: