Un altre Sant Jordi a la butxaca. La popular Diada del Llibre i la Rosa va celebrar-se a Bellaterra amb esforç i il·lusió, sobretot per part de la llibreria i quiosc Paper’s, el Grup Escolta Bellaterra, la Unió de Veïns de Bellaterra i l’Assemblea Nacional. Aquestes quatre entitats van valorar molt positivament la festa: “la gent de Bellaterra va respondre molt bé”, ens deia el Víctor de Paper’s. “Tothom va venir amb moltes ganes i aquí vam tenir més sort que a Barcelona perquè va ploure només al migdia i no va caure calamarsa”.

Ell ens explicava que tots els seus clients habituals van parar a Bellaterra, malgrat després anar a passejar per Sabadell o Barcelona“. “És una Diada molt bonica i tant de bo la poguéssim celebrar tres cops a l’any”, ens deia. D’altra banda, el cau va vendre 466 roses i dinamitzar diferents tallers per alguns infants. A continuació, la Unió de Veïns va entrevistar a 4 autors i autores del poble. “El conjunt del matí va anar molt bé”, ens deia el seu president, el Josep Maria. “Va ser maco veure tantes parades, tot i que el temps no va ajudar”.

El Josep Maria subratllava com per enèsima vegada la plaça estava bruta a l’arribar els organitzadors a primera hora del matí: “hi havia brutícia un altre cop, com l’any passat i l’altre (…) estava pel terra i al voltant de les escombraries de la plaça”, lamentava. “Ja que el president de l’EMD ni ningú del seu govern van fer acte de presència durant tot el dia, com a mínim haurien d’haver netejat l’espai”, es queixava. Malgrat tot, la signatura de llibres i entrevistes “van anar molt bé” . Per altres anys: “el mínim que podria fer l’EMD seria tenir la plaça neta o fer alguna acció de suport”.

Finalment, des de l’ANC van admetre que el temps no va acompanyar però que el matí es va veure ”molt viu” i descrivien com “una experiència interessant” el fet de ser-hi. “És molt important que hi hagi una festa així i s’hi sigui, perquè d’això es tracta: de ser-hi tots junts”. Amb tot, aquesta edició del Sant Jordi recupera completament la normalitat sense restriccions després  de 2 anys d’alts-i-baixos pandèmics.

FOTOS: Laia TR