Aquest 25 d’abril ha començat la programació d’activitats de la Setmana Saludable i Sostenible que organitza la Universitat Autònoma de Barcelona des de fa 12 anys. Al campus de Bellaterra s’han iniciat un seguit d’activitats que tenen la mirada posada en la nostra salut i una major sostenibilitat en el nostre entorn. I és que el programa s’ha iniciat amb la conferència  “Quina influència té la guerra d’Ucraïna en la crisi energètica i l’emergència climàtica?” i es tancarà amb el divendres 29 d’abril amb la taula rodona “Col·lapse del sistema alimentari?” i el concert “Que parlin els esquellots”. A més de xerrades s’han organitzat tallers, presentacions de libres i un munt d’activitats a l’aire lliure.

Tots els dies es podrà visitar l’exposició “La rehabilitació energètica dels edificis” situada al vestíbul de la planta 0 de la Facultat de Ciències i Biociències (entrada de l’Eix Central) i es podrà jugar al joc de taula, Ecocasa, que permet aprendre els hàbits i les accions per dur a terme un estil de vida amb un consum energètic més eficient. A més, hi haurà les següents activitats:

Dilluns 25 d’abril

 • 10.30 a 12 h. Taller “Olimpíades Saludables”, Iván Bonilla, professor de la Facultat de Psicologia. Espai SiS Eix Central. 30 places, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.
 • 12 a 14 h. Salut alimentària, què és?, Fundació Autònoma Solidària. Plaça cívica, sense inscripció.
 • 14 a 15 h. Marxa nòrdica, Servei d’Activitat Física. Espai SiS Eix Central, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.
 • 12.30 a 13.30 h. Inauguració de la XII Setmana Saludable i Sostenible a càrrec de Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori. A continuació tindrà lloc la conferència “Quina influència té la guerra d’Ucraïna en la crisi energètica i l’emergència climàtica?”, per Alfons Pérez, membre de l’Observatori del Deute en la Globalització. Sala d’actes del Rectorat (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.

Dimarts 26 d’abril

Dimecres 27 d’abril

 • 12 a 14 h. Living lab adictions. Com abordar el consum responsable d’alcohol als campus universitaris?, CORE de Salut Mental. Sala de revistes de la Biblioteca d’Humanitats, 20 places, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.
 • 14 a 15 h. Ioga, SAF. Espai SiS de l’eix central, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.
 • 14 a 15 h. Zumba, SAF. Espai SiS de l’eix central, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants. Inscripció al formulari.
 • 15 a 17 h. Visita a la deixalleria i taller residu 0, OMA i Open Labs- Lloc de trobada Espai SiS de l’eix central, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.

Dijous 28 d’abril

 • 10 a 15 h. Banc de Sang. Espai SiS de l’eix central.
 • 10 a 12 h. Let’s clean up. Jornada de neteja de residus del voltant de la Font del Carme, FAS i OMA. Lloc de trobada: camp de futbol de la Vila, sense inscripció.
 • 10 a 15 h. Stand Seat Mó. Moto elèctrica. Espai SiS de l’eix central.
 • 13 a 15 h. Bàsquet en cadira de rodes, SAF. Espai SiS de l’eix central.
 • 13 a 15 h. Stand amb informació sobre accessibilitat al campus en mitjans sostenibles i mobilitat, Unitat de Planificació i Gestió de la Mobilitat. Espai SiS de l’eix central, sense inscripció.
 • 13 a 14 h. I de 14 a 15 h. Taller de revisió de bici. Espai SiS de l’eix central, amb inscripció, 10 places per torn (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.
 • 14 a 15 h. Body Combat, SAF. Espai SiS de l’eix central, amb inscripció (reconeixement de crèdits per a estudiants). Inscripció al formulari.

Divendres 29 d’abril

12.30 a 13.30 h. Cloenda de la XII Setmana SiS a càrrec de Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori. A continuació tindrà lloc la taula rodona “Col·lapse del sistema alimentari?: Geopolítica de l’agricultura. Ucraïna i altres guerres”, Antonio Turiel, professor del CSIC;  “La resposta a les macrogranges som els pastors i pastores”, Helena Guillén, col·lectiu ramaderes.cat i “Respostes socials a la crisi: la comunitat i l’acció directa”, Rosa Binimelis, investigadora en la cooperativa Arran de Terra.

L’acte es clourà amb el concert “Que parlin els esquellots”, amb Alidé Sans i Gustavo Duch. Sala de cinema, amb inscripció (reconeixement crèdits estudiants). Inscripció al formulari.

Qüestions logístiques

Totes les activitats seran en format presencial a diversos espais del campus, tant interiors com exteriors. Els estudiants que participin en 4 de les activitats podran convalidar 1 ECTS indicant-ho en el formulari d’inscripció de cadascuna d’elles.

Per al personal administratiu que vulgui participar en les activitats, si aquestes són dins la franja horària de presència obligada, necessitaran l’autorització del cap i ho hauran de justificar amb el codi “IP-Activitat de la setmana saludable”, a compte del saldo flexible. Si l’activitat és fora de jornada laboral (fora de l’horari de presència obligada), no es requereix d’autorització, ni realitzar cap marcatge, ni introduir cap incidència a l’eina de gestió horària.

Més informació: Programa de la XII Setmana Saludable i Sostenible de la UAB

FOTO: Una edició anterior de la festa | Sala de Premsa UAB