Fins a 150 poemes escrits de la mà de 40 autors i autores diferents s’han presentat als 17ens Jocs Florals de Bellaterra, una convocatòria que s’ha recuperat aquest any per primer cop a Bellaterra després de 50 anys de silenci.

La recepció de poemes es va tancar el passat 30 d’abril i ara està en mans del jurat qui està llegint i valorant els textos. “Es pot dir que aquesta represa no només ha començat amb bon peu sinó que augura una llarga permanència en el calendari cultural de Bellaterra”, han dit els seus organitzadors.

La iniciativa ha vingut de la Unió de Veïns de Bellaterra, del Club Bellaterra, Bellaterra Diari i sobre tot de l’entusiasme d’un grup de persones que feia temps barrinaven de recuperar els Jocs Florals bellaterrencs. Una cita literària que promociona la cultura, l’escriptura, la llengua i la creativitat. “Tots plegats creiem que aquesta recuperació és un reconeixement a aquelles persones que fa molts anys mantenien encesa la flama de la cultura també a Bellaterra”, afirmava Ignasi Roda, un dels veïns impulsors.

Una iniciativa que va néixer en temps foscos per a la cultura catalana, però que ara pren força i situa Bellaterra dins el panorama de Jocs Florals que se celebren anualment en diferents parts de Catalunya.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper diumenge 15 de maig, en el marc de la Festa de Primavera convocada pels 75 anys de la de la Unió de Veïns de Bellaterra.